Μενού

8 ορφανά γατάκια βρέθηκαν τρομαγμένα και πεινασμένα αλλά η ζωή τους χρωστούσε μια δεύτερη ευκαιρία

Shares 224

υιοθεσία ζώων γατάκια Κάθε είδος στο ζωικό βασίλειο είναι ευάλωτο τις πρώτες στιγμές του στη ζωή και η επιβίωσή του εξαρτάται από τη μητέρα του. Η μητέρα είναι εκείνη που θα προσφέρει την αγάπη της, θα ψάξει για τροφή, θα θηλάσει τα μωρά της και θα τα βοηθήσει να δυναμώσουν.
Ή χάνατε 14 κιλά σε ένα μήνα ή παίρνετε τα λεφτά σας πίσω!
Αργότερα θα τους μάθει πώς συμπεριφέρεται και πώς επιβιώνει το είδος τους ώστε να τραβήξουν τα μικρά το δικό τους δρόμο κάποια μέρα. Κι όμως καμιά φορά, μπορεί η μητέρα να πεθάνει αφήνοντας τα παιδιά της αβοήθητα.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι! Τα καταφύγια ζώων και οι φιλοζωικές οργανώσεις αναλαμβάνουν τη φροντίδα ορφανών ζώων, παρέχοντάς τους τροφή, φροντίδα και αγάπη μέχρι να βρουν ένα σπίτι που θα αναλάβει όλα αυτά κάποτε.

Κάπως έτσι, 8 νεογέννητα γατάκια βρέθηκαν σε έναν κήπο. Ήταν μόνα και τρομοκρατημένα. Είχαν μόλις 3 μέρες που γεννήθηκαν αλλά η μαμά τους δεν ήταν κοντά τους. Έδειχναν φοβισμένα και δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα μάτια τους. Αν δεν τα είχαν εντοπίσει οι διασώστες τους, θα είχαν σίγουρα πεθάνει αβοήθητα.

υιοθεσία ζώων γατάκια

Οι διασώστες από την φιλοζωική οργάνωση Kitten Cottage, του Malmesbury στην Νότιο Αφρική τα περιμάζεψαν.

Το προσωπικό τάιζε εναλλάξ τα γατάκια. Έπρεπε να τα βοηθήσουν να επιβιώσουν και να δυναμώσουν.

υιοθεσία ζώων γατάκια

Ο Bernice και η Jo-Marié έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η Jo-Marié και ο Bernice ήταν αφοσιωμένοι στο έργο τους. Η Jo-Marié λέει πως η ίδια και μια άλλη εθελόντρια πέρασαν ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο προσπαθώντας να εντοπίσουν τη μαμά των μικρών γατιών, αλλά μάταια. Μέχρι την Κυριακή άρχισαν να ταϊζουν τα γατάκια που φώναζαν και έκλαιγαν πεινασμένα.

υιοθεσία ζώων γατάκια

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι αρκετά γρήγορος με το τάισμά τους.

Σκαρφαλώνουν πάνω στη μαμά τους για να φτάσουν το μπιμπερό με το γάλα τους. Τρέχουν και χοροπηδάνε δεξιά και αριστερά για να τραβήξουν την προσοχή!

υιοθεσία ζώων γατάκια

Χάρις στις προσπάθειες όλων, τα γατάκια μεγάλωναν και γίνονταν πιο δυνατά μέρα με τη μέρα.

Μετά από μέρες αγώνα, τα γατάκια τελικά άνοιξαν τα μάτια τους. Χαλάλι όλες οι άγρυπνες νύχτες και οι ώρες με το μπιμπερό στο χέρι. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι όλα κατάφεραν να επιβιώσουν παρά τις προβλέψεις. Έμαθαν μάλιστα να μοιράζονται το φαγητό τους σαν αδερφάκια.

υιοθεσία ζώων γατάκια

“Όλα πλέον πάνε μια χαρά και έγιναν 5 εβδομάδων,” δήλωσε η Jo-Marié.

Τα γατάκια έχουν αρχίσει να τρώνε το φαγητό τους από το μπωλ. Εκτός από τροφή και καταφύγιο βρήκαν και αληθινή αγάπη.

υιοθεσία ζώων γατάκια

“Είναι τόσο χαριτωμένα που δεν θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε,” λέει η Jo-Marié.

Τώρα που έχουν δυναμώσει, τα όμορφα γατάκια θα δοθούν για υιοθεσία. Κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς τη μαμά τους κι αυτό είναι ένα μικρό θαύμα!

υιοθεσία ζώων γατάκια

diaforetiko.gr

Shares 224

Σχόλια


Read more:
Close