Μενού

Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά κλοτσάνε όταν τελειώσουν με την ανάγκη τους

Shares 233

Σκύλος ανάγκη Όταν βγάζετε το σκυλί σας βόλτα για να κάνει την «δουλειά» του, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας κλωτσάει το γρασίδι και το χώμα μόλις τελειώσει. Πρόκειται απλά για μια παράξενη συμπεριφορά των σκυλιών ή έχει πραγματικό νόημα; Ο λόγος θα σας εκπλήξει.

Μόλις τελειώσουν τα σκυλιά έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να κλωτσάνε και να σκάβουν το περιβάλλον γύρω τους. Μπορεί να είχατε την εντύπωση ότι το κάνουν για να καλύψουν τα περιττώματά τους, αλλά τελικά υπάρχει λόγος πίσω από αυτή την κίνηση.

Σκύλος ανάγκη

Vet Street

Τα σκυλιά έχουν αδένες που βρίσκονται στα πόδια τους και απελευθερώνουν φερομόνες. Συχνά, τρίβουν ή γρατζουνάνε τα πόδια τους στο έδαφος, απελευθερώνοντας ένα «εδαφικό άρωμα.» Έτσι, τα σκυλιά σταματάνε για λίγο για να κλωτσήσουν για ενημερώσουν τα άλλα σκυλιά ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δική τους.

Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς ανάμεσα στα σκυλιά είναι ο τρόπος που δημιουργείται μια ιεραρχία και καθορίζεται ποιος είναι ο αρχηγός της περιοχής.

Σκύλος ανάγκη

Adopt and Shop

Είτε πρόκειται για την εγκαθίδρυση μιας ιεραρχίας, είτε για τον καθορισμό του πιο δυνατού σκύλου τα σκυλιά το κάνουν για λόγους κυριαρχίας.

Αυτή η συμπεριφορά δεν ισχύει μόνο για τα πιο δυνατά και πιο τρομακτικά σκυλιά, αλλά και για τα μικρότερα, όπως τα τσιουάουα που κάνουν αυτή την φυσιολογική κίνηση στο μπάνιο.

Ένας άλλος λόγος για αυτή την συμπεριφορά είναι ότι τα σκυλιά προσπαθούν να διαδώσουν την μυρωδιά των περιττωμάτων τους στο έδαφος. Και θηλυκά και αρσενικά έχουν αυτού του είδους την συμπεριφορά.

Σκύλος ανάγκη

VetWest

Αυτή η συμπεριφορά των σκυλιών είναι τόσο φυσιολογική που αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στον τρόπο που κλωτσάνε, θα πρέπει να πάτε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο γιατί μπορεί να έχει κάποιο τραυματισμό στην πατούσα του ή να έχει αρθρίτιδα.

Βέβαια, επειδή αυτή η συμπεριφορά των σκυλιών μπορεί να καταστρέψει τον κήπο σας καλό θα ήταν να βγάζετε συχνά τον σκύλο σας βόλτα.

Σκύλος ανάγκη

She Knows

tilestwra.com

Shares 233

Σχόλια


Read more:
Close