Μενού

Αυτός είναι ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο

Shares 255

γηραιότερος γάτος γάτος Ο Nutmeg, ένας όμορφος γκρι γάτος ετοιμάζεται σύντομα να στεφθεί ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες του, Liz και Ian Finlay, τον υιοθέτησαν το 1990 όταν ξεκίνησε να κάνει παρέα με τη δική τους γάτα, όντας τότε αδέσποτος.

Όταν τον πήγαν στον κτηνίατρο το 1990 τους είπε ότι ήταν 5 ετών που σημαίνει ότι σήμερα είναι 31, μακράν ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο. Οι ιδιοκτήτες του, ο 66χρονος συνταξιούχος Ian και η 62χρονη Liz λένε ότι το μυστικό της μακροζωίας του ήταν η αγάπη του για τα κυριακάτικα δείπνα και ιδιαίτερα για το ζεστό ψητό κοτόπουλο με σάλτσα και το καρβέλι του.

«Γιορτάζουμε τα γενέθλιά του το Μάρτιο κάθε χρόνο, καθώς ήταν Μάρτιος του 1990, όταν τον πήραμε», δήλωσε ο Ian μιλώντας για το κατοικίδιό τους και πρόσθεσε: «Τον έχουμε αγαπήσει και τον φροντίζουμε από τότε. Έχει μόνο τρία δόντια αριστερά, αλλά αγαπάει τόσο πολύ το κοτόπουλο που στέκεται στην πόρτα του ψυγείου όταν θέλει να φάει. Έρχεται και κάθεται στα πόδια μας όταν έρθει η ώρα να πάει στο κρεβάτι. Δεν είναι η γάτα μας, εμείς είμαστε οι άνθρωποί του και ο ίδιος ποτέ δεν μας επιτρέπει να το ξεχνάμε. Ίσως αυτό είναι το μυστικό για την μακρά και ευτυχισμένη ζωή του».

Όπως αναφέρει το ζευγάρι μιλώντας στη βρετανική Mirror, η Nutmeg έχει γίνει πλέον κανονικό μέλος της οικογένειας και επειδή δεν έχουν παιδιά, γι’ αυτούς είναι το μωρό τους. Ακόμη και αν χρειαστεί να λείψουν, τον αφήνουν σε ασφαλή χέρια για όσες μέρες είναι μακριά. Η προηγούμενη γηραιότερη γάτα στον κόσμο ήταν ο Scooter που γιόρτασε τα 30ά γενέθλιά του, στις 26 Μαρτίου στο Μάνσφιλντ στο Τέξας, αλλά πέθανε όταν το βιβλίο Γκίνες επιβεβαίωσε τον τίτλο του στις 8 Απριλίου.

γηραιότερος γάτος γάτος γηραιότερος γάτος γάτος

newsbeast.gr

Shares 255

Σχόλια


Read more:
Close