Μενού

Οι δέκα καλύτερες ράτσες κυνηγόσκυλων

Shares 0

Είναι η ώρα να πάμε για κυνήγι! Οι σκύλοι ήταν και είναι οι καλύτεροι σύντροφοι ενός πετυχημένου κυνηγιού και υπάρχουν σαφώς πολλοί λόγοι για αυτό. Εδώ λοιπόν είναι τα σκυλιά που είναι φύσει κυνηγόσκυλα.

Τα κυνηγόσκυλα είναι συχνά προγραμματισμένα από τη φύση τους να εκτελούν κοπιαστικές ασκήσεις με ελάχιστη καθοδήγηση. Το λεπτό και μακρύ κεφάλι ενός sighthound του δίνει μία μεγαλύτερη ευκολία να βλέπει από απόσταση, ενώ, τα Scent Hounds μπορούν να πιάνουν και να ακολουθούν μια μυρωδιά που βρίσκεται μίλια μακριά. Τα Πόιντερ και τα Σέτερ εκ του φυσικού τους ανιχνεύουν και εντοπίζουν τα θύματά τους ή ενημερώνουν σε επιφυλακή τον κυνηγό για τη θέση όπου το θύμα βρίσκεται.

Αν ψάχνετε για ένα κυνηγετικό φίλο εδώ είναι τα δέκα πιο αξιαγάπητα σκυλιά που είναι κορυφαία στο είδος τους.

  • Λαμπραντόρ Ρετρίβιερ

Από κάποιους θεωρείται το καλύτερο κυνηγετικό σκυλί. Το διπλό στρώμα τριχώματός του το καθιστά ικανό να βουτάει εύκολα σε παγωμένα νερά για να επαναφέρει βυθισμένα αντικείμενα ή πρόσωπα και το ίδιο μπορεί να κάνει με τα θύματά του.

  • German Shorthaired Pointer

Αυτό το αθλητικό σκυλί έχει την ικανότητα να πιάνει με τη μυρωδιά του και να εντοπίζει σε μεγάλη απόσταση το θύμα του καθώς τρέχει μαζί με τον κυνηγό. Το λεπτό τρίχωμά του σημαίνει ότι μπορεί να κυνηγάει μόνο σε ζεστές εποχές, ενώ μπορεί να εντοπίζει πουλιά και μικρότερα ζώα.

  • English Springer Spaniel

Αυτό το σκυλί είναι ένα δυνατό και ενεργητικό κυνηγόσκυλο με ένα φυσικό ταλέντο να βγάζει από την τρύπα του τα θύματά του. Έχει διπλό τρίχωμα, όπως το ρετρίβιερ και, μπορεί να πιάνει τα θύματά του στο νερό και να επιστρέφει χωρίς να τα διαμελίζει.

  • Dachshund

Πέσατε από τα σύννεφα που αυτός ο μικρός φίλος περιλαμβάνεται στη λίστα! Κι όμως ο σκύλος αυτός είναι ο μόνος σκύλος που μπορεί να κυνηγάει και πάνω και κάτω από το έδαφος. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη Badger Hound (που σημαίνει κυνηγός ασβών), αφού εκτράφηκε αρχικά για να ξετρυπώνει ζώα από λαγούμια. Διαθέτει, επίσης, οξεία ικανότητα όσφρησης.

  • Black and Tan Coonhound

Το σκυλί αυτό έχει εξαιρετικά ικανότητα όσφρησης για μικρά ζώα με ένα διπλού τριχώματος ευκίνητο σώμα που μπορεί να λειτουργεί σε οποιαδήποτε περιοχή και οποιαδήποτε μορφή κλίματος.

  • Μπιγκλ

Το Μπιγκλ χρησιμοποιεί την αίσθηση της οσμής του για να εντοπίζει και να κυνηγάει μικρότερα ζώα –τυπικά λαγούς. Οι ανώτερες οσφρητικές δυνατότητες του έχουν ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται για να εντοπίζει λαθραία εμπορεύματα.

  • Bloodhound

Οι οσφρητικοί υποδοχείς του είναι περίπου 230 εκατομμύρια (40 φορές αυτών του ανθρώπου) καθιστώντας το ασυναγώνιστο όταν πρόκειται για την ανίχνευση και εύρεση των ιχνών ενός ζώου μίλια μακριά. Για αυτό το λόγο δεν μπορείτε να έχετε χωρίς λουρί ή ε χώρο δίχως περίφραγμα αυτό το σκύλο: Το μυρίζει… το ακολουθεί!

  • American Foxhound

Αν και εκτράφηκε για να κυνηγάει αλεπούδες, το μέγεθος και η ευκινησία του σώματος του επιτρέπουν ακόμη το κυνήγι ελαφιών. Είναι σχετικά ανεξάρτητο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καθοδήγηση για το κυνήγι. Όπως, ισχύει για όλα τα κυνηγόσκυλα, τα γαβγίσματα και τα ουρλιαχτά του μπορεί να ακούγονται από πολύ μεγάλη απόσταση.

  • Chesapeake Bay Retriever

Αγαπάει το νερό όπως το λαμπραντόρ και είναι η καλύτερη συντροφιά, όταν κυνηγάτε στο νερό. Το διπλό τρίχωμά του το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό σε όλες τις θερμοκρασίας παντός κλίματος.

  • English Setter

Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά και των πόιντερ και των σπάνιελ καθιστά αυτό το σκυλί ένα ιδανικό κυνηγόσκυλο. Έχει μία εξαιρετική οσφρητική ικανότητα που του επιτρέπει να εντοπίζει από μεγάλη απόσταση το θύμα του και να περιμένει το αφεντικό να πλησιάσει, παρά να ξετρυπώσει μόνο του το θύμα. Δύσκολα κουράζεται και έχει ένα εξαιρετικά ευλύγιστο σώμα.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close