animalplanet.gr | Κατοικίδια & Ζώα

Τέλειες φωτογραφίες: Άγρια ζώα στην… παιδική τους ηλικία!

Η παιδική ηλικία είναι ένας εκπληκτικός χρόνος γεμάτος χαρά, γέλιο και ξέγνοιαστες μέρες. Και αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος στα πρόσωπα και στο μυαλό των παιδιών αλλά και των ζώων σε όλο τον πλανήτη. Ειδικά για τα ζώα της άγριας ζωής οι εικόνες των νεογέννητων ή των λίγων μηνών μικρών έχουν ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι σε λίγο καιρό αυτά θα γίνουν από τα πιο άγρια ζώα της φύσης.

Λεοπάρδαλη

Είναι τέλεια στην αναρρίχηση των δέντρων. Μερικές φορές μάλιστα πιάνουν πιθήκους. Ωστόσο, η κύρια ζώνη κυνηγιού τους είναι το έδαφος όπου μπορούν να πιάσουν τη λεία τους σε απόσταση άλματος.

Λύκος

Τα μωρά των λύκων είναι πολύ εκφραστικά. Οι επιστήμονες έχουν διακρίνει περίπου 10 εκφράσεις του προσώπου, μεταξύ αυτών οργή, αγωνία, υπακοή, ευαισθησία, χαρά, εγρήγορση, απειλή, ηρεμία και φόβο.

Αλιγάτορας

Οι αλιγάτορες είναι πολύ υπομονετικοί κυνηγοί. Μπορούν να παρακολουθούτην  λεία τους στο νερό για πολλές ώρες πριν επιτεθούν.

Κουκουβάγια

Ακόμα και ένας ελαφρός θόρυβος θα είναι αρκετός για να τους ξυπνήσει γιατί είναι πάντα σε εγρήγορση.

Ύαινα

Στην πραγματικότητα, μπορούν να πιάσουν και να φάνε σχεδόν οποιοδήποτε ζώο, ξεκινώντας από μικρές αντιλόπες μέχρι ταύρους και νεαρές καμηλοπαρδάλεις.

Τίγρη

Συνήθως μια τίγρη δεν βρυχάται σε άλλα ζώα, αλλά χρησιμοποιούν τους βρυχηθμούς για να επικοινωνήσουν με τους συντρόφους τους σε απόσταση. Αν μια τίγρη έρχεται να επιτεθεί, δεν βρυχάται. Αντίθετα, ψιθυρίζει και υποχωρεί.

Αλεπού

Οι αλεπούδες είναι καλοί γονείς. Τα αρσενικά συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των μικρών τους και φροντίζουν επίσης τα θηλυκά πριν από τη γέννηση των μωρών.

Αετός

Αν και τα μωρά δεν μπορούν να πετάξουν σε λίγους μήνες θα είναι σε θέση να φτάσει σε μεγάλο ύψος μέχρι και αρκετά χιλιόμετρα.

Τσιτάχ

Αυτό το μωρό είναι μόνο 2 ημερών. Σε μόλις 2 χρόνια θα είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα έως και 120 χλμ. την ώρα.

Πολική αρκούδα

Κατά τη γέννηση, αυτά τα μικρά ζυγίζουν λίγο περισσότερο από 500 γραμμάρια. Αλλά όταν φθάσουν στην ενηλικίωση, γίνονται οι μεγαλύτεροι χερσαίοι θηρευτές.

Λιοντάρι

Υπάρχει ένα πολύ χαριτωμένο χαρακτηριστικό που έχουν τα ενήλικα λιοντάρια και αυτό είναι μια χνουδωτή «μπάλα» στο τέλος της ουράς τους. Παραδόξως, δεν υπάρχει στα νεογέννητα και εμφανίζεται όταν φτάσουν στους 5 μήνες.

Αρκούδα

Αυτά τα μικρά γεννιούνται με βάρος όχι μεγαλύτερο από 1 κιλό. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών γίνονται 20 κιλά. Τα θηλυκά ηλικίας 3 μηνών έχουν πλήρη σειρά από δόντια και τότε αρχίζουν να τρώνε καρπούς, χόρτα και έντομα.

perierga.gr