Μενού

Τέλειες φωτογραφίες: Άγρια ζώα στην… παιδική τους ηλικία!

Shares 218

μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα Η παιδική ηλικία είναι ένας εκπληκτικός χρόνος γεμάτος χαρά, γέλιο και ξέγνοιαστες μέρες. Και αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος στα πρόσωπα και στο μυαλό των παιδιών αλλά και των ζώων σε όλο τον πλανήτη. Ειδικά για τα ζώα της άγριας ζωής οι εικόνες των νεογέννητων ή των λίγων μηνών μικρών έχουν ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι σε λίγο καιρό αυτά θα γίνουν από τα πιο άγρια ζώα της φύσης.

Λεοπάρδαλη
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Είναι τέλεια στην αναρρίχηση των δέντρων. Μερικές φορές μάλιστα πιάνουν πιθήκους. Ωστόσο, η κύρια ζώνη κυνηγιού τους είναι το έδαφος όπου μπορούν να πιάσουν τη λεία τους σε απόσταση άλματος.

Λύκος
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Τα μωρά των λύκων είναι πολύ εκφραστικά. Οι επιστήμονες έχουν διακρίνει περίπου 10 εκφράσεις του προσώπου, μεταξύ αυτών οργή, αγωνία, υπακοή, ευαισθησία, χαρά, εγρήγορση, απειλή, ηρεμία και φόβο.

Αλιγάτορας
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Οι αλιγάτορες είναι πολύ υπομονετικοί κυνηγοί. Μπορούν να παρακολουθούτην  λεία τους στο νερό για πολλές ώρες πριν επιτεθούν.

Κουκουβάγια
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Ακόμα και ένας ελαφρός θόρυβος θα είναι αρκετός για να τους ξυπνήσει γιατί είναι πάντα σε εγρήγορση.

Ύαινα
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Στην πραγματικότητα, μπορούν να πιάσουν και να φάνε σχεδόν οποιοδήποτε ζώο, ξεκινώντας από μικρές αντιλόπες μέχρι ταύρους και νεαρές καμηλοπαρδάλεις.

Τίγρη
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Συνήθως μια τίγρη δεν βρυχάται σε άλλα ζώα, αλλά χρησιμοποιούν τους βρυχηθμούς για να επικοινωνήσουν με τους συντρόφους τους σε απόσταση. Αν μια τίγρη έρχεται να επιτεθεί, δεν βρυχάται. Αντίθετα, ψιθυρίζει και υποχωρεί.

Αλεπού
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Οι αλεπούδες είναι καλοί γονείς. Τα αρσενικά συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των μικρών τους και φροντίζουν επίσης τα θηλυκά πριν από τη γέννηση των μωρών.

Αετός
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Αν και τα μωρά δεν μπορούν να πετάξουν σε λίγους μήνες θα είναι σε θέση να φτάσει σε μεγάλο ύψος μέχρι και αρκετά χιλιόμετρα.

Τσιτάχ
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Αυτό το μωρό είναι μόνο 2 ημερών. Σε μόλις 2 χρόνια θα είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα έως και 120 χλμ. την ώρα.

Πολική αρκούδα
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Κατά τη γέννηση, αυτά τα μικρά ζυγίζουν λίγο περισσότερο από 500 γραμμάρια. Αλλά όταν φθάσουν στην ενηλικίωση, γίνονται οι μεγαλύτεροι χερσαίοι θηρευτές.

Λιοντάρι
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Υπάρχει ένα πολύ χαριτωμένο χαρακτηριστικό που έχουν τα ενήλικα λιοντάρια και αυτό είναι μια χνουδωτή «μπάλα» στο τέλος της ουράς τους. Παραδόξως, δεν υπάρχει στα νεογέννητα και εμφανίζεται όταν φτάσουν στους 5 μήνες.

Αρκούδα
μωρά ζώα ζώα άγρια ζώα
Αυτά τα μικρά γεννιούνται με βάρος όχι μεγαλύτερο από 1 κιλό. Μέχρι την ηλικία των 6 μηνών γίνονται 20 κιλά. Τα θηλυκά ηλικίας 3 μηνών έχουν πλήρη σειρά από δόντια και τότε αρχίζουν να τρώνε καρπούς, χόρτα και έντομα.

perierga.gr

Shares 218

Σχόλια


Read more:
Close