Μενού

Ταξιδεύοντας με το σκύλο ή τη γάτα μου

Shares 82

ταξίδι Σκύλος κατοικίδιο ζώο Γάτα Αν έχετε ζώο και θέλετε να ταξιδέψετε μαζί του, σίγουρα υπάρχουν πολλά θέματα που σας απασχολούν.
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας και πως πρέπει να το οργανώσετε;

** Διατροφή
————————————————————

Η απότομη αλλαγή τροφής μπορεί να προκαλέσει διάρροια και έμετο στα ζώα και πρέπει πάντα να αποφεύγεται. Υπολογίστε την ποσότητα τροφής που το ζώο σας θα χρειαστεί σε όλη τη διάρκεια των διακοπών σας και πάρτε τη μαζί σας. Είναι πιθανό εκεί που θα πάτε να μη βρείτε την ίδια τροφή.

** Φαρμακευτική αγωγή
————————————————————

Αν το ζώο σας λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, θυμηθείτε να προμηθευτείτε αρκετή ποσότητα φαρμάκου. Επίσης, ενημερώστε τον/την κτηνίατρό σας για το ταξίδι σας. Είναι πιθανό οι συνθήκες του ταξιδιού να επηρεάσουν την υγεία του ζώου σας αρνητικά.

Σε πολλές περιοχές ενδημούν ασθένειες οι οποίες δεν υπάρχουν στον μόνιμο τρόπο διαμονής σας. Ο/η κτηνίατρός σας μπορεί να σας ενημερώσει για προληπτικά μέτρα τα οποία μπορείτε να λάβετε ανάλογα με την περιοχή στην οποία ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, στη βόρειά Ελλάδα ενδημεί η Διροφιλαρίωση η οποία είναι σπάνια ασθένεια στις περιοχές του νότου. Για αυτό το λόγο ένας σκύλος που κατοικεί στις νότιες περιοχές είναι πολύ πιθανό να μην λαμβάνει την τακτική προληπτική αγωγή για τη συγκεκριμένη ασθένεια.

** Υπηρεσίες υγείας
————————————————————

Φροντίστε να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή όπου ταξιδεύετε. Ζητήστε από τον/την κτηνίατρό σας να σας συστήσει κάποιον συνάδελφό του στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε να έχετε τα στοιχεία επικοινωνίας του/της μαζί σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ίσως να μην έχετε χρόνο να αναζητήσετε βοήθεια.

** Ηρέμηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
————————————————————

Πολλά ζώα είναι υπερδραστήρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή πάσχουν από ναυτία κίνησης. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για το τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου το ζώο σας να έχει ένα ευχάριστο ταξίδι. Αν το ζώο σας χρειαστεί ηρέμηση, ίσως είναι καλό να του χορηγήσετε το φάρμακο λίγες ημέρες πριν το ταξίδι ώστε να δείτε την ανταπόκριση του ζώου σε αυτό.

Καλό σας ταξίδι!

Πηγή: www.vetmenow.gr

Shares 82

Σχόλια


Read more:
Close