Μενού

Όταν την βρήκαν, η σκυλίτσα βρισκόταν στο καταφύγιο ήδη 5 χρόνια και δεν μπορούσε να κουνηθεί αλλά…

Shares 503

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος Είναι άσχημο να μαθαίνεις ότι υπάρχουν ζώα που υποφέρουν. Η ιστορία της Daisy είναι πραγματικά συνταρακτική: Το σκυλάκι από το Τέξας έχει δυσανάλογα μεγάλο σώμα σε σχέση με τα πόδια και το κεφάλι του.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Τα πόδια της δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το βάρος της, κι έτσι πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ξαπλωμένη στο σπιτάκι της.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Κανείς δεν γνωρίζει από πού είναι η Daisy ή ποια είναι η ιστορία της, αλλά εδώ και σχεδόν 5 χρόνια ζει σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Δεν είναι σίγουρο για ποιο λόγο έχει μείνει τόσο καιρό σε αυτή την φριχτή κατάσταση. Το στομάχι της είναι καλυμμένο με πληγές, επειδή έχει μείνει ξαπλωμένη σε μία στάση για τόσο καιρό. Σπάνια περπατάει ή αλλάζει πλευρά.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Daisy διαγνώστηκε με καρκίνο και όλα τα ζώα που έμεναν μαζί τους στις εγκαταστάσεις μοιράστηκαν σε κοντινά καταφύγια. Η οργάνωση Forgotten Pet Advocates (FPA) έμαθε για την Daisy.

Έπασχε από παχυσαρκία και χρειαζόταν ειδική θεραπεία. Η Amy Beasley, ένα μέλος της οργάνωσης, αποφάσισε να την πάρει, αν και ήταν δύσκολο να μεταφερθεί.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Η Daisy δεν ήθελε να περπατήσει καθόλου, έτσι χρειάστηκαν πολλά άτομα για να την κουβαλήσουν.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

«Δεν είμαστε σίγουροι πόσο ζυγίζει και δεν μπορούμε να την πάμε στον κτηνίατρο με το αυτοκίνητο», είπε η Amy. «Έτσι, πρέπει να έρθει σε μας ο κτηνίατρος και να της πάρει αίμα για να κάνει εξετάσεις.»

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Η μετακόμιση μπέρδεψε πολύ την Daisy. Αν και πήγαινε σε ένα καλύτερο μέρος, έχασε το μόνο σπίτι που είχε γνωρίσει. Φαινόταν να έχει ανασφάλεια, σταμάτησε να τρώει και κλείστηκε στον εαυτό της.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Τότε ήρθε στην Amy μια ιδέα: Ο σκύλος της, ο Mikey, τα πήγαινε καλά με τρομαγμένους σκύλους. Ο Mikey πήρε την Daisy αγκαλιά, προστατεύοντας την και δείχνοντας της ότι μπορεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Και αυτό έπιασε: η Daisy άρχισε να νιώθει πολύ καλύτερα με την παρέα του Mikey και επέτρεψε στην Amy να την ακουμπήσει. Κανείς δεν πίστευε ότι η μέση της Daisy είχε φάρδος 112 εκατοστά.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Αλλά γιατί είναι τόσο τεράστια η Daisy; Είναι απλά επειδή είναι τεμπέλα; Ο κτηνίατρος αρχικά δεν ήταν σίγουρος, αλλά υπέθεσε ότι είχε να κάνει με ορμονική ανωμαλία.

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Σήμερα, η Daisy σηκώνεται μόνη της κάθε πρωί και κάνει χάδια με τους ιδιοκτήτες της. Λατρεύει τον καλύτερο της φίλο, τον Mikey. Και τελικά ο γιατρός κατάφερε να ανακαλύψει την αιτία για το μεγάλο βάρος της:

υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος υπέρβαρος σκύλος Σκύλος βάρος

Η Daisy πάσχει από υποθυρεοειδισμό, μια δυσλειτουργία του θυρεοειδή. Τώρα που είναι γνωστή η αιτία, η Daisy μπορεί επιτέλους να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα και ελπίζουμε να αναρρώσει πλήρως – της αξίζει!

fanpage.gr

Shares 503

Σχόλια


Read more:
Close