Μενού

«Ζωόφιλος» έπνιξε το σκύλο του γείτονα του επειδή το ζώο μπήκε στην αυλή του και του έφαγε μια κότα

Shares 360

κακοποίηση σκύλου «Ζωόφιλος» έπνιξε το σκύλο του γείτονα του επειδή το ζώο μπήκε στην αυλή του και του έφαγε μια κότα

  • Ο Kerry Findlay κράτησε το κεφάλι του σκύλου κάτω από το νερό για τρία λεπτά
  • Κάλεσε τη δημοτική αστυνομία 30 λεπτά πριν πάρει τo νόμο στα χέρια του
  • Ο Findlay είπε στον αστυνομικό «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» .

Ένας άνδρας κάτοικος του Μπρίσμπεϊν που σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο του γείτονά του, επειδή μπήκε στην ιδιοκτησία του και έφαγε μία από τις κότες του, δεν τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης.

Ο λόγος για τον Kerry Findlay, ο οποίος περιγράφηκε από τον δικηγόρο του ως «ζωόφιλος», παραδέχτηκε την ενοχή του για τον πνιγμό του  18-μηνών  κόλεϋ, τον Thunder, αφού βρήκε τον σκύλο στην αυλή του τον περασμένο Αύγουστο.

Την Πέμπτη όμως, στον 44χρονο άνδρα επιβλήθηκε τελικά ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Η ιδιοκτήτρια του Thunder, η Megan Grealy, θεώρησε την ποινή πάρα πολύ επιεική για μια τέτοια ανελέητη πράξη.

κακοποίηση σκύλου

Ο Thunder (εικόνα) πνίγηκε από τον Kerry Findlay τον Αύγουστο , επειδή σκότωσε μία από τις κότες του και τραυμάτισε μερικές άλλες.

κακοποίηση σκύλου

Ο Findlay (εικόνα) παραδέχτηκε ένοχος για το πνιγμό του 18 μηνών κόλεϋ, όταν τον βρήκε στην αυλή του να έχει φάει μία από τις κότες του.

Το δικαστήριο της Sandgate Magistrates άκουσε ότι ο Findlay, ο οποίος εργάζεται ως εργάτης εγκατάστασης συναγερμών καπνού, κρατούσε με δύναμη το όμορφο κανελί-λευκό σκυλί κάτω από το νερό που περιείχε μια μικρή δεξαμενή ποτίσματος. Ο λόγος ήταν ότι το κόλεϋ είχε σκοτώσει το αγαπημένο του λευκό κοτόπουλο και τραυμάτισε κι άλλες κότες στην αυλή του.

Ο άνδρας επικοινώνησε με τη δημοτική αστυνομία πριν προβεί στην αποτρόπαια πράξη του. Εκτέλεσε το «πολύ αγαπημένο μέλος της οικογένειας» λίγο πριν από την άφιξη ενός αξιωματικού.

Σκότωσε τον Thunder μέσα σε μισή ώρα από την κλήση, λέγοντας σε έναν υπάλληλο της αστυνομίας «οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Μία κότα μου νεκρή κι ο σκύλος τους νεκρός επίσης. »

Θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από τρία λεπτά για να πνιγεί ο Thunder. Την  πράξη αυτή ο δικαστής την περιέγραψε ως  ένα «σχεδόν αδύνατο πράγμα για να καταλάβει το Δικαστήριο».

 

Η ιδιοκτήτρια της Thunder, Megan Grealy (δεξιά), θεώρησε ότι η τιμωρία του Findlay είναι πολύ επιεικής για τον «αδίστακτο» άνθρωπο

Η ιατροδικαστική εξέταση στο νεκρό σώμα του σκύλου, αποκάλυψε ότι οι μώλωπες στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού του Thunder , ταίριαζαν με το σχήμα των δακτύλων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι ο σκύλος είχε κρατηθεί με πολύ βίαιο τρόπο. Η κα Grealy είπε ότι ήθελε ο γείτονάς της Bracken Ridge να αναγκαστεί να περάσει χρόνο πίσω από τα σίδερα της φυλακής, για τη δολοφονία του «έξυπνου και χαρούμενου» σκύλου της.

κακοποίηση σκύλου

Ο δικηγόρος του Findlay υποστήριξε ότι ο άντρας ήταν επηρεασμένος από τη θλίψη του για την απώλεια της κότας του και μάλιστα πρόσφατα είχε τρακάρει και το αυτοκίνητό του, είχε χάσει τον θείο του και έκανε αγώνα εξωσωματικής γονιμοποίησης με τη σύζυγό του.

Η απόφαση για τη φυλάκισή του επηρεάστηκε από τη συμπεριφορά εκτός εαυτού που είχε. Ο δικηγόρος του Findlay δήλωσε ότι ο πελάτης του αγαπούσε τα κοτόπουλα του, ήταν φιλόζωος άνθρωπος και γι’ αυτό έπραξε εν θερμώ εξαιτίας της απώλειας της κότας του.

Η ποινή τον υποχρεώνει  να καταβάλει δικαστικές δαπάνες και  1.500 ευρώ ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες του Thunder εντός τριών μηνών.


κακοποίηση σκύλου

Η κα Grealy (στην εικόνα) δήλωσε ότι επιθυμούσε ο γείτονάς της Bracken Ridge να αναγκαστεί να περάσει χρόνο πίσω από τα σίδερα της φυλακής, για τη δολοφονία του «έξυπνου και χαρούμενου» σκύλου της. 

διαφορετικό

Shares 360

Σχόλια


Read more:
1
Ινδός σκότωσε βασιλική κόμπρα με τα γυμνά του χέρια (video)

Close