Μενού

Ικανότητες των ζώων που δεν γνωρίζουμε!

Shares 35
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Κάποια είναι μικρά, άλλα ασήμαντα, πολλά παρεξηγημένα και μερικά αδιάφορα… Είδη του ζωικού βασιλείου ξεχωρίζουν με τις ικανότητές τους -οι περισσότερες άγνωστες σε εμάς- και εκπλήσσουν…
1. Ρακούν
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον επιστήμονα ΗΒ Davis, τα ρακούν μπορούν να ανοίγουν πολύπλοκες κλειδαριές σε λιγότερες από 10 προσπάθειες.
2. Κοράκια
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Η νοημοσύνη τους συγκρίνεται εύκολα με αυτή που έχει ένα παιδί 7 ετών. Μάλιστα λύνουν γρίφους για να φτάσουν την τροφή τους ευκολότερα.
3. Γουρούνια
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Μπορούν να διδαχθούν την έννοια του καθρέφτη μέσα σε λίγες ώρες – κάτι που παίρνει σε ένα παιδί αρκετούς μήνες. Μπορούν επίσης να μάθουν τα σχήματα τόσο γρήγορα όσο τα παιδιά, κάνοντας τους επιστήμονες να πιστεύουν πως προσεγγίζουν το μυαλό ενός 3χρονου.
4. Πρόβατα
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Θυμούνται πρόσωπα μεμονωμένα μέχρι και για 2 χρόνια μετά την πρώτη επαφή.
5. Σκίουροι
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Θυμούνται πού κρύβουν τα χιλιάδες καρύδια τους για μήνες.
6. Ποντίκια
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια
Στην κινεζική κουλτούρα, το ποντίκι είναι σεβαστό για την πονηριά και την επινοητικότητά του. Και υπάρχει σοβαρός λόγος που χρησιμοποιούνται τόσο συχνά στα εργαστήρια – είναι εύκολο να διδαχθούν και πάντα βρίσκουν οδούς διαφυγής.
7. Περιστέρια
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια
Τα περιστέρια μπορούν να αναγνωρίσουν εκατοντάδες εικόνες, ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια. Μπορούν επίσης να προσδιορίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, να μάθουν να διαβάζουν το αγγλικό αλφάβητο και να αναγνωρίσουν διαφορετικούς ανθρώπους από τις φωτογραφίες τους.
8. Μέλισσες
Σκίουροι ρακούν ποντίκια περιστέρια μέλισσες κοράκια ζώα Γουρούνια Οι μέλισσες εμφανίζουν κάτι που ονομάζεται νοημοσύνη σμήνους. Μια μέλισσα μόνη της δεν μπορεί να είναι έξυπνη, αλλά όταν είναι όλες μαζί σε μια κυψέλη, μπορούν να κάνουν καταπληκτικούς άθλους. Οι μέλισσες ανακάλυψαν τη δημοκρατία πολλά χρόνια πριν από τον άνθρωπο και αυτό εφαρμόζουν στη ζωή μέσα στην κυψέλη, για το καλό του συνόλου.
Shares 35

Σχόλια


Read more:
Close