Μενού

Ζευγάρι έσωσε χταπόδι και εκείνο επέστρεψε να τους ευχαριστήσει

Shares 24

Τα ζώα έχουν συναισθήματα και συνδέονται με τους  ανθρώπους!Όσοι τα αγαπάνε και περνάνε χρόνο μαζί τους το γνωρίζουν πολύ καλά. Ένα από αυτά είναι και το χταπόδι. H απίθανη ιστορία ενός ζευγαριού με πρωταγωνιστή ένα χταπόδι.

Η συναισθηματική νοημοσύνη ενός χταποδιού έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες επιστημόνων.

«Το χταπόδι πρόκειται για το ζώο που “πλησιάζει” έναν έξυπνο εξωγήινο» αναφέρει ο ο επιστήμονας Peter Godfrey-Smith στο βιβλίο του “The Mind of an Octopus”.

Σύμφωνα με το Godfrey-Smith ένα χταπόδι μπορεί ν’ αναγνωρίσει τα ανθρώπινα πρόσωπα ακόμη και όταν οι άνθρωποι φορούν πανομοιότυπες στολές. Τα αλλα ανθρώπινα γνωρίσματά τους είναι το παιχνίδι, η μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη μνήμη και είναι επίσης αρετά έξυπνα όταν προσπαθούν να δραπετεύσουν!

Μια οικογένεια ανακάλυψε πόσο “ανθρώπινα” είναι αυτά τα πλάσματα, μετά τη διάσωση ενός χταποδιού σε μια παραλία.

«Πέρασαμε τις διακοπές μας σε μια περιοχή στην Ερυθρά Θάλασσα. Κι ενώ περπατούσαμε σε μια μοναχική παραλία, είδαμε ένα χταπόδι στην άμμο. Δεν ήμασταν σίγουροι αν είχε πεθάνει, επομένως το σπρώξαμε προς τη θάλασσα».

Χρειάστηκε λίγα λεπτά για να συνέλθει και μετά κολύμπησε κανονικά. Την επόμενη μέρα πήγαμε στην ίδια παραλία, είδαμε μια σκιά στο νερό να έρχεται πολύ γρήγορα προς εμάς. Ήταν το χταπόδι που σώσαμε χθες!Και μας αναγνώρισε!

 Το ζευγάρι αναφέρει πως όχι μόνο τους αναγνώρισε αλλά φάνηκε ευγνώμων που τον έσωσαν.
χταπόδια χταπόδι βίντεο χταπόδι

«Μας συνόδευεσε κατά μήκος της παραλίας ενώ περπατούσαμε στην άμμο και καθ’ όλη τη διάρκεια προσπαθούσε να αγγίξει τα πόδια μας. Είμαστε σίγουροι πως αυτό το χταπόδι επέστρεψε για να μας ευχαριστήσει που το σώσαμε. Είναι απίστευτο το πόσο έξυπνα είναι τα ζώα» αναφέρουν οι ίδιοι.  Και φυσικά και είναι πανέξυπνα! Άλλωστε θα ήταν χαζό να θεωρούσαμε πώς μόνο οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και νοημοσύνη.

Μετά απ’ αυτήν την απίστευτη ιστορία το ζευγάρι αποφάσισε να μην φάει ποτέ ξανά χταπόδι! Εμείς, πάλι αγαπήσαμε ακόμα πιο πολύ τα χταπόδια!

diaforetiko
Shares 24

Σχόλια


Read more:
Close