Μενού

Βοηθάμε την ΑΝΙΜΑ να μεγαλώσει 3 ζαρκαδάκια (Εικόνες)

Shares 30

ζαρκαδάκια Βρέθηκαν ορφανά και η ΑΝΙΜΑ τα φροντίζει μέχρι να είναι έτοιμα να αυτοσυντηρηθούν.

Ο Τρίτων, ο Πάτρικ και η Τρίνιτυ υπολογίζεται να μείνουν στη φροντίδα της οργάνωσης μέχρι το Μάρτιο. Τότε υπολογίζεται ότι τα τρία ζαρκαδάκια θα είναι έτοιμα να μπορέσουν να επιστρέψουν ανεξάρτητα στη φύση. Τα έξοδα είναι πολλά και τα τρια γλυκήτατα μωρά χρειάζονται τη βοήθειά μας.

ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΑΚΙΑ

  • Πάτρικ – Τον παρέλαβαν στις 19/5/2015 από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα/Μουστού. Τότε ήταν περίπου μιας εβδομάδας. Είναι ο πιο ανοιχτόχρωμος από τα τρία ζαρκάδια, κι ο πιο… στιβαρός. Έχασε πολύ γρήγορα τις βούλες του και έχει ήδη εμφανέστατα «κουμπάκια» στο κεφάλι, τα οποία του χρόνου θα γίνουν κέρατα! Έχει μεγάλη αδυναμία στη «θετή αδελφή» του. την οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ κι έχει αποδεχτεί ως «αρχηγό».
  • Τρίνιτυ –  Βρέθηκε στα Αμπελάκια, Τέμπη, στις 1/6/2015 και έφτασε στην ΑΝΙΜΑ τρεις μέρες μετά, χάρη σε μια αλυσίδα εθελοντών και θηροφυλάκων. Υπολογίζεται ότι όταν βρέθηκε πρέπει να ήταν 1-2 ημερών. Το πιο σκούρο από τα τρία ζαρκάδια, εξαιρετική στο να κρύβεται, ξεγελά με τη ντελικάτη εικόνα της και το μελαγχολικό βλέμμα, καθώς είναι η πιο ζωηρή κι η αρχηγός της ομάδας.
  • Τρίτων – Βρέθηκε σε ένα χωριό του Μόρνου από έναν κάτοικο της περιοχής, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του στις 11/5/2015. Ο κάτοικος το κράτησε για 3 μήνες και το ζώο μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ παραμονές 15αύγουστου. Πιο ψηλός από τον Πάτρικ και πιο λεπτοκαμωμένος, διατηρεί ακόμα τις βούλες του, αν και το τρίχωμά του είναι λίγο ταλαιπωρημένο. Δειλός και φοβικός, τώρα αρχίζει να συνηθίζει τα άλλα δυο ζαρκάδια και το άτομο που τον φροντίζει. Τρώει ασταμάτητα, ίσως γιατί ήταν πιο αδύνατος από το φυσιολογικό για την ηλικία του. Έχει κι αυτός «κουμπάκια» στο κεφάλι, αλλά λίγο μικρότερα από του Πάτρικ.

Μπορείτε να κάνετε online μία δωρεά για τα τρία ζαρκαδάκια ΕΔΩ. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί ο οικονομικός στόχος, η ΑΝΙΜΑ θα αξιοποιήσει το πλεόνασμα για την περίθαλψη και επανένταξη των χιλιάδων ζώων που φτάνουν κάθε χρόνο στο σταθμό.

ζαρκαδάκια

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και είναι μια από τις σοβαρότερες πρωτοβουλίες στον τομέα της περίθαλψης άγριων ζώων στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας. Η ομάδα πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.

Η ίδρυση της ΑΝΙΜΑ ήρθε να καλύψει την ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της περίθαλψης και επανένταξης των άγριων ζώων, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες που παρουσιάζει η χώρα μας.

Η ΑΝΙΜΑ οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης, στoχεύοντας σε ένα διευρυμένο κοινό: μαθητές, κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών, οικονομικούς μετανάστες κ.λπ.

 

Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω την ΑΝΙΜΑ;

  • Με δωρεά €20 γίνεσαι μέλος της για ένα χρόνο
  • Με δωρεά €50 γίνεσαι μέλος της για ένα χρόνο και σου κάνουν δώρο ένα t-shirt της ΑΝΙΜΑ
  • Με δωρεά €100 γίνεσαι μέλος της για ένα χρόνο και σου κάνουν δώρο ένα t-shirt της ΑΝΙΜΑ και μια ξενάγηση στο Σταθμό Α΄Βοηθειών
  • Με δωρεά €200 γίνεσαι μέλος της για ένα χρόνο και σου κάνουν δώρο ενα t-shirt της ΑΝΙΜΑ, μια ξενάγηση στο Σταθμό Α΄Βοηθειών και μία φωτογραφία-κάδρο του αγαπημένου σας ζώου.

trihes.gr

Shares 30

Σχόλια


Read more:
Close