Μενού

Βίντεο με λέαινα να αγκαλιάζει το φύλακά της έγινε viral στο TikTok και, η ιστορία μπορεί να ζεστάνει την καρδιά σας

Shares 0

Ανεξαρτήτως γλώσσας, κουλτούρας, απόστασης κι ακόμα είδους, η φιλία δεν γνωρίζει όρια. Ενώ, οι περισσότεροι άνθρωποι παραληρούν και μιλούν αδιάκοπα για το ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, ο Valentin Gruener, ένας λάτρης της άγριας φύσης, έχει ένα φίλο διαφορετικής ποιότητας, κάποιον που πιθανόν θα παρέλυε με φόβο τους περισσότερους αν άνοιγε το στόμα του να πει ένα “Γεια!”. Ο Βαλ μπορεί ασφαλής να πει ότι ο καλύτερος του φίλος είναι ένα λιοντάρι με το όνομα Σίγκρα. Ο ιδιαίτερος δεσμός τους είναι τόσο τέλειος, που πηδούν ο ένας στον άλλον κάθε φορά που συναντιώνται. Κάποιος κατάφερε να απαθανατίσει αυτές τις τρυφερές συναντήσεις και έγινε, επάξια θα προσθέσω, viral στο TikTok για όλους τους αναμενόμενους λόγους. Για τον Βαλ, η Σίγκρα είναι ίσως το πιο ευγενικό από τα λιοντάρια εκεί έξω, αλλά δεν μας προτείνει να την κάνουμε φίλη, γιατί θα μπορούσε αυτό να έχει σοβαρές συνέπειες: “είναι πάντα ευγενική και φιλική παρά το μέγεθός της. Αλλά είμαι ο μόνος που επικοινωνεί μαζί της. Θα είναι επικίνδυνο με ανθρώπους στους οποίους δεν είναι συνηθισμένη.”

Συναντήστε τη Σίγκρα, το ευγενικό λιοντάρι και τον Βάλεντιν, τον αγαπημένο της άνθρωπο και φροντιστή

Έτσι λοιπόν θυμάται την ιστορία της συνάντησής του ο Βαλ. “Ξεκίνησε 10 χρόνια πριν όταν η Σίγκρα δεν μπορούσε να τραφεί με τη μητέρα της άλλο και έπρεπε να την αναθρέψω εγώ.”

Μόλις πρόσφατα, ο συνδυασμός των αμοιβαίων αγκαλιών τους έγινε viral στο TikTok

Στο βίντεο, πολλές περιπτώσεις φάνηκαν που η Σίγκρα συναντά εντυπωσιασμένη το Βάλεντιν

Αντέχετε τις αγκαλιές!; Προσπαθήστε μια αγκαλιά με ένα λιοντάρι

Η Σίγκρα ήταν το μόνο μωρό που επιβίωσε τις πρώτες μέρες της ζωής του

Οι συνθήκες ζωής για τη Σίγκρα ήταν δύσκολες από την πρώτη στιγμή. “Η Σίγκρα γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2012 και αιχμαλωτίστηκε σαν άγριο λιοντάρι αφού ταυτοποιήθηκε σαν ‘προβληματικό ζώο’ σε περιοχές με προμήθειες που φυλάχθηκαν και φροντίσθηκαν στην περιουσία του Grassland Bushman Lodge, δίπλα στο Γκάνζι, στην έρημο Καλαχάρι της Μποτσουάνα, που ανήκε στο Willie de Graaff, ένα ραντζιέρη βοοειδών και λάτρη της άγριας φύσης.”

Η μητέρα της αρνήθηκε να την ταΐσει και τότε ξεκίνησε να τη φροντίζει ο Βάλεντιν

Διαμόρφωσαν έναν άμεσο δεσμό

Εκείνο τον καιρό, η Σίγκρα ξεκίνησε να διαμορφώνει τη συνήθεια να αγκαλιάζει το Βάλεντιν

Η Σίγκρα μεγάλωσε πολύ με το πέρασμα του χρόνου

Καθώς ωρίμαζε, οι δεσμοί τους έγιναν ακόμα πιο ισχυροί

Γνωρίσθηκαν πριν 10 χρόνια και η φιλία τους έκανε άλματα από τότε

Αυτές τις μέρες, η Σίγκρα και ο Βάλεντιν χαλαρώνουν στο πάρκο συντήρησης των 2000 εκταρίων που έφτιαξε μόνο για αυτήν

Αλλά τώρα, η Σίγκρα έχει τη δική της περιοχή για να βασιλεύει. Το βασίλειό της δεν έχει έριδες και είναι γαλήνιο. “Σήμερα ζει σε ένα κέντρο 2000 εκταρίων ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτήν όπου μπορεί να κυνηγάει και να ζει ελεύθερη όσο μπορεί κάτω από τις προδιαγραφές της. Είμαι ακόμη δίπλα της για ό,τι μπορεί να χρειασθεί σε καθημερινή βάση. Ζω στο κέντρο της υπαίθρου στη Μποτσουάνα μαζί με τη Σίγκρα.”

Ο Βάλεντιν Γκρούνερ μας λέει ότι η εμπειρία της φροντίδας της Σίγκρα ήταν μεταμορφωτική γι’ αυτόν σαν άτομο. “Πάντα αγαπούσα τα ζώα αλλά η Σίγκρα άλλαξε τελείως τη ζωή μου. Το να είμαι υπεύθυνος για αυτήν με διδάσκει ακόμα σε καθημερινή βάση τι σημαίνει να βρίσκεσαι εκεί για ένα άλλο ζωντανό ον. Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό της και να μάχομαι για την επιβίωση των άγριων συγγενών της όσο ζω ακόμα.”

Γι’ αυτόν το μυστικό του να φροντίζεις ένα τόσο δυνατό, μεγάλο κι άγριο ζώο είναι “πολλή αγάπη και πολύς χρόνος. Η κοπέλα μου με βοηθάει πολύ με όλα τα άλλα ζώα. Αλλά τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχα ακόμη διακοπές –δεν το μετάνιωσα βέβαια.”

Για περισσότερες πληροφορίες και το βίντεο δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close