Μενού

Το σπάνιο, μικροσκοπικό θηλαστικό Ili Pika της Κίνας (εικόνες)

Shares 124
Εικόνες Ili Pika Ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος θηλαστικού, που ανήκει στην οικογένεια των κουνελιών και ζει στην Κίνα είναι ένα από τα πιο απειλούμενα στον κόσμο

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχουν απομείνει μόλις 1.000 ζώα από το μικροσκοπικό αυτό είδος (Ili Pika) στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο πληθυσμός του είδους αυτού έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά 70% από τότε που ανακαλύφθηκε, το 1983, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Η επιστημονική ονομασία του είναι Ochotona iliensis και ανακαλύφθηκε από τον Li Weidong το 1983, ο οποίος του έδωσε το όνομα της γενέτειράς του.

Τα ζώα βρίσκονται μόνο στην οροσειρά Tianshan στην περιοχή Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας και το έδαφος όπου ζουν βρίσκεται υπό απειλή, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του πληθυσμού τους.

Εικόνες Ili Pika

Όταν ανακαλύφθηκε το συγκεκριμένο ζώο, ο Li και η ομάδα του υπολόγιζαν ότι υπήρχαν περίπου 2.900 ζώα στην ορεινή αυτή περιοχή.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, το 2002, ο Li πραγματοποίησε μια ακόμη έρευνα και βρήκε ότι ο πληθυσμός τους είχε πέσει στις 2.000. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε την περασμένη χρονιά, ο πληθυσμός του Ili Pika έχει πέσει κάτω από τα 1.000 ζώα.

Εικόνες Ili Pika

Ο Li πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται γι’ αυτή τη δραστική μείωση, καθώς το ύψος του μόνιμου χιονιού στην οροσειρά Tianshan, όπου ζει το ζώο αυτό, έχει αυξηθεί.

«Το μικροσκοπικό αυτό είδος θα μπορούσε να εξαφανιστεί ανά πάσα στιγμή» κατέληξε ο ίδιος μιλώντας στο CNN.

Εικόνες Ili Pika

Πηγή

Shares 124

Σχόλια


Read more:
Close