Μενού

Νόμιζε πως το αγνοούμενο κοριτσάκι είναι νεκρό. 11 ημέρες αργότερα, αποφασίζει να ακολουθήσει το σκυλί μέσα στο δάσος…

Shares 286

Σκύλος Τον Ιούλιο του 2014, ένα τετράχρονο κοριτσάκι, η Karina Chikitova, περιφερόταν μέσα σε ένα Σιβηρικό δάσος ώσπου κάποια στιγμή, χάθηκε! Αλλά, ευτυχώς, δεν ήταν μόνη της. Ο πιστός της σκύλος, o Kyrachaan, δεν έφυγε στιγμή από δίπλα της. Ο Kyrachaan, την προστάτευε από αρκούδες και λύκους, και την αγκάλιαζε, έτσι ώστε να την κρατάει ζεστή τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η Karina τρεφόταν μόνο με μούρα και νερό.

Αρχικά, η γιαγιά του κοριτσιού, σκέφτηκε ότι η μικρή πήγε να βρει τον πατέρα της, όταν αυτός άφησε το «αποκομμένο από τον έξω κόσμο» χωριό τους, στην προσπάθειά του να βρει δουλειά. Αλλά, όταν η γιαγιά ανακάλυψε ότι το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει να τον βρει τελικά, κάλεσε εσπευσμένα την αστυνομία. Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να την ψάξουν, συμβάλλοντας κι αυτοί στις ενέργειες ανεύρεσής της, αλλά μάταια.

Μετά από μία βδομάδα, ο Kyrachaan, τελικά επέστρεψε στο χωριό. Όταν τον είδαν οι διασώστες, σκέφτηκαν ότι μάλλον η Karina δεν κατάφερε να επιβιώσει. Ευτυχώς, σύντομα αντιλήφθηκαν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους παρακινήσει, έτσι ώστε να πάνε να την βρουν.

Στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο, μέσω του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων της Δημοκρατίας των Σαχά, μπορείτε να δείτε την απίστευτη στιγμή της διάσωσης.

Η Karina, χάθηκε σ’ ένα Σιβηρικό δάσος όπως περιφερόταν, αλλά ο σκύλος της, ο Kyrachaan, παρέμεινε πιστός δίπλα της κρατώντας τη ζεστή και ασφαλή. Εκατοντάδες άνθρωποι κίνησαν γη και ουρανό για να τη βρουν.

Πέρασε μία βδομάδα, κι ακόμη δεν είχαν βρει κανένα ίχνος της μικρής. Όταν ο Kyrachaan τελικά επέστρεψε στο χωριό, οι διασώστες συμπέραναν ότι η μικρή μάλλον δεν τα κατάφερε.

Αλλά ευτυχώς, γρήγορα κατάλαβαν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους πάρει στο μέρος που ήταν η Karina, κι έτσι οι διασώστες τον ακολούθησαν μέχρι το δάσος.

Έντεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της, οι διασώστες βρήκαν την Karina κρυμμένη σε ένα θάμνο… τέσσερα μίλια από το σπίτι της.

Η Karina ήταν αδύναμη και υποσιτισμένη, αλλά, κατά ένα μαγικό τρόπο, τα μόνα της τραύματα ήταν τσιμπήματα εντόμων και γρατζουνιές. Χάρη στο σκύλο της κατάφερε να σωθεί.

Οι κάτοικοι του χωριού έδωσαν στην Karina το παρατσούκλι «Μόγλης», το μικρό αγόρι από «Το βιβλίο της Ζούγκλας» της Disney, που ζει κι επιβιώνει μέσα στην άγρια φύση.

Η ιστορία της Karina έπεσε στη χώρα σαν κεραυνός εν αιθρία, και ένα άγαλμα με το όνομα «Το κορίτσι με το σκύλο» κοσμεί το αεροδρόμιο του Γιακούτσκ, ως απότιση φόρου τιμής στη μικρή επιβιώσασα και στο σκύλο της που την έσωσε.

Είναι μία ακόμη απόδειξη της αφοσίωσης και του ηρωισμού που δείχνουν σε εμάς οι τετράποδοι φίλοι μας. Αν είσαι ενθουσιασμένος από την ιστορία της Karina, κοινοποίησέ το και μοιράσου το με τους φίλους σου στο Facebook.

Σκύλος Σκύλος

diaforetiko.gr

loading...
Shares 286

Σχόλια


Read more:
Close