Μενού

Τα χαλαρωτικά κρεβάτια πράγματι κάνουν τη δουλειά τους; Τεστάραμε τα αυθεντικά -να τι βρήκαμε

Shares 0

Μαλακά, πολυτελή και υποστηρικτικά, χαλαρωτικά κρεβάτια σκύλων είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα για κατοικίδια (και ειλικρινά, μετά από το χρόνο που είχαμε, ένα χαλαρό κρεβάτι ακούγεται μια εξαιρετική ιδέα).

Αυτά τα πολυτελή κρεβατάκια βρίσκονται σε όλα τα μεγέθη και είναι τόσο άνετα όσο μία γλυκιά σκυλίσια αγκαλιά ένα ψυχρό απόγευμα –αλλά στα αλήθεια βοηθούν τα σκυλιά να καταπολεμήσουν το άγχος τους; Τεστάραμε το κρεβάτι που τα ξεκίνησε όλα: The Best Friends by Sheri Calming Dog Bed. Διαβάστε την αναφορά μας.

Η επιστήμη πίσω από το χαλαρό κρεβάτι για σκύλους

Τα χαλαρά κρεβάτια για σκύλους βασίζονται σε ένα παλαιό ένστικτο: τα σκυλιά αρέσκονται να ψάχνουν για μικρούς και άνετους χώρους για να κοιμούνται εκεί που αισθάνονται ασφαλή και προστατευμένα. Για αυτό πολλά σκυλιά λατρεύουν τα κασόνια τους –προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας.

Υπάρχουν πολλά χαλαρά κρεβάτια στην αγορά αυτές τις μέρες, τα περισσότερα από τα οποία τείνουν να ακολουθούν το ίδιο πρότυπο: μία πολυτελής ψεύτικη γούνα εξωτερικά γύρω από ένα σχήμα ντόνατ. Οι ανυψωμένες πλευρές προσφέρουν άνεση και περαιτέρω γέμισμα για το λαιμό και τη στήριξη της μέσης –αλλά ακόμα βοηθούν στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ένα όριο μεταξύ του κουταβιού σας και του εξωτερικού κόσμου.

Το αυλακωμένο κέντρο, από την άλλη πλευρά, είναι περισσότερο για κούρνιασμα. Το κούρνιασμα είναι μια συμπεριφορά την οποία πολλά κουτάβια εξασκούν για να χαλαρώνουν και, είναι πολύ συχνή σε ορισμένες ράτσες (όπως τα Dachshunds). Είναι επίσης κάτι που όλα τα σκυλιά φυσικά κάνουν καθώς δοκιμάζουν το κρεβάτι.

Ενώ, το σχήμα υπόσχεται προστασία, η γούνα είναι σχεδιασμένη για να χαλαρώνει με τη χρήση των αισθήσεων της αφής και της οσμής των σκύλων. Το τρίχωμα προσπαθεί να δημιουργήσει μία συγκεκριμένη επίδραση: όταν γεννιούνται τα σκυλιά, περιτριγυρίζονται από τη ζεστασιά, τις μυρωδιές και την απαλότητα της μητέρας τους και των αδελφών τους.

Best Friends by Sheri Calming Dog Bed –ένα τεστ

Τεστάραμε το συγκεκριμένο κρεβάτι, το οποίο είναι το κλασσικό μαλακό κρεβάτι. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όταν το τραβήξαμε έξω από το κουτί, εντυπωσιαστήκαμε: Χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να προσαρμόσουμε το φοδράρισμα έτσι ώστε να σχηματίσουμε το κατάλληλο σχήμα.

Το κρεβάτι αποτελείται από Airloft πτυχώσεις και είναι καλυμμένο με πολύ απαλή γούνα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορεί να πλένεται στο πλυντήριο και να στεγνώνεται άφοβα.

Για να δούμε αν δουλεύει τεστάραμε τη Ρούμπυ σε αυτή την περίπτωση.

Ο Ρούμπυ είναι ένα εξάχρονο Bernese Mountain σκυλί. Ήρθε σε εμάς από ένα καταφύγιο την προηγούμενη άνοιξη. Όσο γλυκό κι αν φαίνεται, η Ρούμπυ υποφέρει από μέτριο άγχος και δεν του αρέσει να αποχωρίζεται από το φροντιστή του (είμαι αυτός ο τυχερός!).

Είναι ιδιαίτερα αγχώδης σε περιπτώσεις που νιώθει παγιδευμένος –που σημαίνει ότι ένα κιβώτιο δεν είναι η καλύτερη ιδέα για να νιώθει η Ρούμπυ ασφαλή και άνετα να κοιμάται. Εξαιτίας αυτού, αποφάσισα να δοκιμάσω ένα μαλακό κρεβατάκι για να δω αν μπορεί να επωφεληθεί από το παλαιομοδίτικο χαλάκι που παρέχει αυτό το μαλακό κρεβάτι.

Διάλεξα και δοκίμασα το μεγάλο κρεβάτι που αντιστοιχεί στο μέγεθος της Ρούμπι. Με την πρώτη ματιά, νόμιζα ότι ήταν μικρό, αλλά ήταν το κατάλληλο μέγεθος όταν κουλουριάστηκε. Έμοιασε εξαιρετικά άνετο.

Τοποθέτησα το κρεβάτι στο μέρος που ο Ρούμπιν αισθάνεται πιο άνετα και κοιμάται συχνά, ενώ τα πρωινά το έβαλα στην κρεβατοκάμαρα για να μπορεί να ξαπλώνει όσο αράζει εκεί.

Τα αποτελέσματα

Η απόφαση είναι ότι… ίσως το μαλακό κρεβάτι καλμάρει ένα αγχώδες σκυλί. Όσο και να το προτιμάει για να ρίχνει ορισμένους υπνάκους καταλήγει τελικά στο σκληρό ξύλινο πάτωμα για τους μεγάλους ύπνους (αν και της αρέσει να το χρησιμοποιεί σαν μαξιλάρι). Αυτό υποθέτουμε ότι γίνεται γιατί είναι ζεστός ο καιρός και, το τρίχωμά του είναι αρκετά παχύ.

Ένα άλλο σκυλί ονόματι Σαβίνα χρησιμοποιεί και έχει ερωτευτεί στην πραγματικότητα με αυτό το κρεβατάκι και έχει κάνει στόχο ζωής να χαλαρώνει κουρνιάζοντας σε αυτό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Όσκαρ το μικροσκοπικό Dachshund, που απλά λατρεύει το νέο του κρεβατάκι και δεν χάνει στιγμή να περνάει ώρα κουρνιάζοντας σε αυτό. Δεν το χρησιμοποιεί παρόλα αυτά για να μειώσει το άγχος αποχωρισμού του όταν λείπουν από το σπίτι οι δικοί του.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα τα σκυλάκι χρησιμοποιούσαν την άνετη αυτή θέση όταν ήταν περισσότερο χαλαρά κι όχι τόσο όταν ήταν πραγματικά αγχωμένα.

Μερικές σκέψεις

Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρεβατάκι σαν μία καλαισθητική προσθήκη στο σαλόνι σας –στην πραγματικότητα θα αποτελέσει ένα πανέμορφο μέρος του ντεκόρ σας. Ανεξάρτητα με το αν χαλαρώνει τα αγχώδη σκυλιά, σας επιβεβαιώνουμε ότι είναι ένα από τα πιο άνετα κρεβατάκια για το σκυλί σας.

Εάν θέλετε να το αγοράσετε σκεφτείτε τι μέγεθος ταιριάζει σοβαρά για το σκύλο σας πριν το προμηθευτείτε. Εάν θέλετε να έχετε περισσότερες επιλογές, σκεφτείτε να διαλέξετε ένα μεγαλύτερο μέγεθος.

Τελευταία, προτείνουμε για νευρικά σκυλιά που συνηθίζουν να μασούν τα κρεβάτια τους, ένα πιο σκληρό κρεβάτι.

Η δική μας εμπειρία μάς έκανε εμφανές ότι δεν χρησιμοποιείται το κρεβατάκι για αγχώδη σκυλιά, αλλά βολεύει σαν ένα ήσυχο και μαλακό μέρος για σκυλίσιους υπνάκους.

Θα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σαν ένα υψηλής ποιότητας προϊόν που είναι πολυτελές. Επίσης, το λατρεύουν και τα παιδιά!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close