Μενού

Τα 18 πιο επικίνδυνα ζώα του κόσμου! (φωτό)

Shares 17

ζώα επικίνδυνα ζώα Μερικές φορές πρέπει να ξεχωρίζουμε τα χαριτωμένα τριχωτά ζωάκια από τα ζώα εξολοθρευτές. Είναι γεγονός πώς στην φύση ένα υπέροχο λουλούδι μπορεί να είναι δηλητηριώδες, κι ένα πανέμορφο ζώο μπορεί να είναι φονιάς! Και η λίστα με τα πιο επικίνδυνα ζώα του κόσμου μεγαλώνει κάθε τόσο που ανακαλύπτουμε νέα είδη ζώων στην φύση.

Πιστεύεις πώς ένα μικρό εξωτικό ψαράκι της λίμνης είναι υπέροχο; Μπορεί να είναι, αλά μπορεί και να σε σκοτώσει σε δευτερόλεπτα αν βρεθείς στον δρόμο του! Η αλήθεια είναι πώς πάντα οι άνθρωποι θα θέλουμε να έχουμε κατοικίδια και θα θαυμάζουμε τα άγρια ζώα. Ακόμη θα προσπαθήσουμε να τα εξημερώσουμε, αλλά συνήθως η προσπάθεια μας θα είναι μάταιη. Πολλές φορές θα είναι και θανατηφόρα.

Τα πιο επικίνδυνα ζώα του κόσμου!

 

Σκορπιός

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Αυτό το είδος σκορπιού λέγεται «deathstalker». Είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης και βρίσκεται στην Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Κάθε χρόνο προκαλεί πάνω από το 75% των θανάτων από σκορπιούς παγκοσμίως. Μόνο οι υγιείς ενήλικες μπορούν ίσως να γλυτώσουν το τσίμπημα του με πόνους που φέρνουν λιποθυμία. Τα παιδιά και άλλες ευάλωτες ομάδες παθαίνουν παράλυση, κόμμα και πνίγονται από τα γεμάτα υγρό πνευμόνια τους!

 

Αφρικανική μέλισσα

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Εδώ έχουμε μία περίπτωση πειράματος που δημιούργησε απειλή για τον άνθρωπο. Το 1957 ένας βραζιλιάνος μελισσοκόμος κατάφερε να ζευγαρώσει την ευρωπαϊκή με την αφρικανική μέλισσα. Κάποιες από τις μέλισσες υβρίδια ξέφυγαν  και από τότε όντας πιο άγριες από τις κανονικές μέλισσες έχουν επεκταθεί σε όλη την Αμερική! Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι επιτίθενται όλες μαζί και μπορούν να κυνηγούν το θύμα τους για μίλια.

 

Ρινόκερος

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Βρίσκεις τον ρινόκερο χαριτωμένο στα καρτούν; Στην πραγματικότητα οι ρινόκεροι στοχοποιούν τους ανθρώπους και λόγω της υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσουν είναι σπάνιο να μπορέσει κανείς να τους ξεφύγει.

 

 

Σαλιγκάρι Cone

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Όποιος ακούει σαλιγκάρι το μυαλό του πάει στο κοινό σαλιγκάρι που βγαίνει μετά την βροχή και είναι πιο αργό και από χελώνα. Κι όμως το συγκεκριμένο είδος σαλιγκαριού είναι τόσο δηλητηριώδες, που μία και μόνο σταγόνα από το δηλητήριο του μπορεί να σκοτώσει 20 ανθρώπους! Λέγεται πώς όταν αυτό το ζώο τσιμπήσει κάποιον, ο χρόνος που παίρνει μέχρι να πεθάνει είναι ίσος με αυτόν που μας παίρνει να καπνίσουμε ένα τσιγάρο. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αντίδοτο.

 

Λευκός καρχαρίας

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Ο  μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι ξακουστός κυνηγός και δολοφόνος των ωκεανών. Δεν μπορεί να διακρίνει τι είναι για τροφή και τι δεν είναι οπότε επιτίθεται σε όλα. Μπορεί να σπάσει στα δύο βάρκες, σανίδες του surf, και να διαμελίσει ανθρώπους. Οτιδήποτε επιπλέει είναι το ίδιο γι αυτόν τον φονιά. Πάντως ο λευκός καρχαρίας κανονικά δεν τρώει ανθρώπους. Οι άνθρωποι έχουμε πολλά κόκαλα και δεν είμαστε ευχάριστη τροφή για αυτόν τον κυνηγό. Μετά από την πρώτη δαγκωνιά συνήθως αφήνει τα θύματα ανθρώπους να πεθάνουν.

 

Black Mamba

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Ένα από τα πιο τρομακτικά ζώα του πλανήτη είναι το φίδι θάνατος, το θρυλικό Black Mamba! Στην Αφρική είναι η πηγή πολλών μύθων και διηγήσεων. Είναι γνωστό επειδή είναι θανατηφόρο, πολύ επιθετικό, γρήγορο και επιτίθεται χωρίς λόγο.

 

Βάτραχος

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Δεν μιλάμε για τον κοινό βάτραχο που μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Μιλάμε για τον εντυπωσιακό μπλε Dart βάτραχο ο οποίος είναι δηλητηριώδης! Το αμφίβιο αυτό έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 20 χιλιάδες ποντίκια, ή αλλιώς αρκετά μεγαλόσωμα ζώα! Το δηλητήριο βρίσκεται στην επιφάνεια του βάτραχου οπότε αποτελεί κίνδυνο θάνατο σε ότι αγγίξει!

 

Πολική αρκούδα

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Αντίθετα από πολλά άλλα ζώα φονιάδες αυτής της λίστας, η πολική αρκούδα δεν φοβάται τον άνθρωπο. Η αρκούδα αυτή ζει σε ακραίες συνθήκες και δεν έχει ανταγωνιστές, ούτε όμως και άλλα ζώα που μπορούν να την κυνηγήσουν. Συνήθως δεν προτιμά το ανθρώπινο κρέας, αλλά λόγω των συνθηκών θα κυνηγήσει οτιδήποτε μπορεί να της προσφέρει κρέας.

 

 

Μέδουσα

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Η μέδουσα είναι ένα ζώο θρυλικό, που ενέπνευσε ακόμα και αρχαιοελληνικές ιστορίες. Ευθύνεται για περισσότερους θανάτους ανθρώπων από όσους προκαλούν οι καρχαρίες και οι κροκόδειλοι μαζί!

 

Αφρικανικό λιοντάρι

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Αν και οι άνθρωποι δεν είναι γενικά στους στόχους τους, μερικά λιοντάρια αν δοκιμάσουν μία φορά ανθρώπινο θήραμα το αναζητούν συνεχώς. Το περήφανο αφρικανικό λιοντάρι είναι ένα ζώο εξαιρετικής δύναμης, που δεν πήρε τυχαία τον τίτλο του βασιλιά της ζούγκλας.

 

 

Ύαινα

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Η ύαινα είναι ένας πετυχημένος κυνηγός της φύσης. Ενώ συνήθως φοβούνται να επιτεθούν στον άνθρωπο κατά τη διάρκεια της μέρας, μετά το ηλιοβασίλεμα κυνηγούν επιθετικά. Η επιθετικότητα τους μάλιστα μεγαλώνει κατά τη διάρκεια πολέμων ή επιδημιών γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι ή υπάρχουν πολλοί νεκροί για να τραφούν αυτά τα περίεργα ζώα.

 

 

Μύγα Τσε Τσε

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Η μύγα Τσε Τσε έχει την ιδιότητα να ρουφάει το αίμα, είναι όμως η αιτία που μεταδίδεται ο Αφρικανικός Ύπνος, μία ασθένεια που σκοτώνει 250 χιλιάδες ανθρώπους τον χρόνο.

 

 

Λεοπάρδαλη

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Ενώ τα περισσότερα ζώα όταν τραυματίζονται προσπαθούν να κρυφτούν, η λεοπάρδαλη γίνεται πιο επιθετική όταν πονάει. Αυτό το ζώο είναι πολύ δυνατό. Πριν σκοτώσει παρακολουθεί το θύμα της και αφού καταφέρει να το σκοτώσει το ανεβάζει πάνω σε δέντρα για να μην της το πάρει κάποιος ανταγωνιστής της.

 

 

Περιπλανώμενη Βραζιλιάνικη αράχνη

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Η αράχνη αυτή έχει μπει στο βιβλίο Guinness ως η πιο φονική αράχνη. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον όνομα της. Η αράχνη αυτή είναι περιπλανώμενη και αυτό την κάνει τόσο επικίνδυνη. Συχνά κρύβεται σε σπίτια, αυτοκίνητα και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά την διάρκεια της μέρας.

 

Ιπποπόταμος

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Οι ιπποπόταμοι είναι πολύ επιθετικοί και θεωρούνται ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής. Επιτίθενται στους ανθρώπους χωρίς κάποιον λόγο και μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και οχήματα προκειμένου να φτάσουν στον άνθρωπο.

 

 

Κροκόδειλος

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας βρίσκεται ο κροκόδειλος που είναι γνωστός για τα θύματα του που κινούνται από βουβάλια μέχρι καρχαρίες! Για να παγιδεύσει το θύμα του χρησιμοποιεί μία τεχνική που λέγεται death roll. Στην ουσία αναποδογυρίζει το θύμα του συνεχώς μέχρι να πνιγεί και μετά το διαμελίζει.

 

Ελέφαντας

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Το μεγαλύτερο ζώο της ξηράς μπορεί μόνο και μόνο λόγω του μεγέθους του να σκοτώσει δύο ρινόκερους μαζί! Είναι επιθετικό ζώο και συχνά εκδικητικό, παρασύροντας ολόκληρα ανθρώπινα χωριά στον όλεθρο!

 

 

Κουνούπι

ζώα επικίνδυνα ζώα

 

Ίσως το πιο επικίνδυνο ζώο από όλα είναι το κουνούπι! Είναι από τα μικρότερα ζώα που υπάρχουν αλλά είναι το πιο φονικό! Αυτό συμβαίνει γιατί το κουνούπι μεταδίδει ασθένειες σε σχεδόν 700 εκ ανθρώπους ετησίως, και άρα είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο!

pronews.gr

Shares 17

Σχόλια


Read more:
Close