Μενού

Ταΐστρες για αδέσποτα ζώα στον Δήμο Κιλελέρ

Shares 109

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ, κ. Σ. Σωτηρίου και την ενεργή συμμετοχή του αντιδημάρχου Δ.Ε. Αρμενίου – Κιλελέρ κ. Β. Βισβίκη, του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Καρυούδη και της προέδρου της ΤΚ Γλαύκης κ. Σ. Μπατρακούλη, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο Κιλελέρ, στη Νίκαια, με θέμα τα αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στους διάφορους οικισμούς.

Στο πλαίσιό της συστήθηκε πενταμελής επιτροπή, η οποία έχει ως έργο την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον αντιδήμαρχο ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ κ. Β. Βισβίκη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Καρυούδη, τον κτηνίατρο κ. Αθ. Παπαποστόλου, και τα μέλη της φιλοζωικής animal κ. Μ. Τριχιά και κ. Αν. Τσαγκάρη.

Οι πρώτες ενέργειές τους ήταν να τοποθετηθούν περιμετρικά των οικισμών ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα, με στόχο αυτά να φύγουν από το κέντρο. Πιλοτικά τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία στη Νίκαια, στους Αγίους Αναργύρους και στο Ομορφοχώρι, ενώ θα συνεχιστεί η τοποθέτηση νέων και σε άλλους οικισμούς, όπου υπάρχουν αδέσποτα.

χωριό κιλελέρ ταίστρες για αδέσποτα αδέσποτα ταίστρες αδέσποτα κιλελερ Αδέσποτα

Η αντιδημαρχία Καθαριότητας είναι επιφορτισμένη για την παρακολούθηση του όλου εγχειρήματος, το οποίο αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων.

Ο κ. Σ. Σωτηρίου κάνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους να ταΐζουν τα ζώα στα συγκεκριμένα σημεία. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και άλλες προτάσεις που θα έχουν σαν στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος.

eleftheria

Shares 109

Σχόλια


Read more:
Close