Μενού

«Σταματήστε τη σφαγή των σκύλων!» – Δεκάδες διάσημοι κάνουν έκκληση για τερματισμό του απάνθρωπου φεστιβάλ στο Γιουλίν

Shares 2K

φεστιβάλ Γιουλίν κακοποίηση ζώων Κάθε χρόνο, χιλιάδες σκυλιά στοιβάζονται σε μικροσκοπικά κλουβιά και στη συνέχεια να σφάζονται με απάνθρωπο τρόπο για κατανάλωση στα πλαίσια του Yulin Dog Meat Festival.

Διάσημοι σταρ όπως ο Matt Damon, ο Joaquin Phoenix, η Kate Mara, η Pamela Anderson και η Rooney Mara απευθύνουν μια τελευταία έκκληση για διακοπή του φεστιβάλ, λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξή του.

Πολλές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει την επιρροή τους εναντίον του φεστιβάλ και προσπαθούν να το σταματήσουν. Τον Μάιο, ο Ricky Gervais δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φιλούσε ένα κουτάβι, και ζήτησε από χιλιάδες ακολούθους του να υπογράψουν μια αίτηση κατά του φεστιβάλ.

Πριν από μια εβδομάδα ο ακτιβιστικός φορεάς Humane Society International έσωσε 29 σκυλιά και πέντε γάτες από σφαγείο στο Yulin, λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ ξεκινήσει.

«Η παρουσία της αστυνομίας είναι μεγάλη στο Yulin τώρα, και η ατμόσφαιρα είναι πολύ τεταμένη, κάτι που δεν έκανε εύκολη τη διάσωση. Αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να γλιτώσουμε τα ζώα από τη φρικιαστική τύχη και ήταν μεγάλη ανακούφιση να αφήσουμε πίσω άδεια κλουβιά έστω και για μια μέρα.» αναφέρει ο Peter Li, επικεφαλής της επιχείρησης.

» Τα σκυλιά και οι γάτες ήταν φοβισμένα, αλλά όταν συνειδητοποίησαν πως δεν θέλαμε να τα βλάψουμε, ανταποκρίθηκαν με γλειψίματα και κουνούσαν την ουρά την ουρά» αναφέρει και προσθέτει πως τα 34 ζώα έχουν  όλα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο όπου λαμβάνουν κτηνιατρική φροντίδα και ετοιμάζεται η έγκριση για υιοθεσία τους.

Το Yulin Dog Meat Festival ξεκίνησε το 2010 ως ένας τρόπος για ενίσχυση του εμπορίου κρέατος σκύλου της περιοχής. Πριν από την γιορτή, η πόλη δεν είχε ιστορικό κατανάλωσης των ζώων.

Πηγή: www.lifo.gr

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close