Μενού

Σκύλος αρνήθηκε να εγκαταλείψει κοπάδι με πρόβατα και έμεινε να τα φυλάει παρά τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν τα πάντα

Shares 226

Σκύλος πυρκαγιά Ένα ατρόμητο σκυλί- φύλακας που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το κοπάδι του την ώρα των θανατηφόρων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, επέζησε από τις φλόγες που κατέστρεψαν εντελώς την περιουσία του.

Ο Roland Tembo Hendel είπε ότι η οικογένειά του ήταν συγκλονισμένη όταν είδε ότι ο σκύλος τους, ο Odin, η αδελφή του Tessa και τα οκτώ πρόβατά τους επέζησαν από τη θανατηφόρα πυρκαγιά που κατέστρεψε την περιουσία του στην κομητεία Sonoma.

Σκύλος πυρκαγιά

Εξήγησε σε μια δημοσίευσή του στο Facebook, η οποία έγινε viral, πως έπρεπε να αφήσουν πίσω τον Odin μαζί με τα πρόβατα για να μαζέψουν τα άλλα σκυλιά και τις γάτες τους και να ξεφύγουν από τη γρήγορη φωτιά.

“Γύρω τις 11:10 είδαμε τις πρώτες φλόγες στην κοιλάδα,” έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Σκύλος πυρκαγιά

“Μέχρι τις 11:15 η φωτιά είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις λόγω των υψηλών ανέμων. Είχαμε μαζέψει τα σκυλιά και τις γάτες, αλλά ο Odin, το ατρόμητο Great Pyrenees δεν άφηνε το κοπάδι με τα πρόβατα.

“Ο Odin δεν αποχωριζόταν ποτέ τα πρόβατα μέσα νύχτα.”

“Πήρα την απόφαση να τον αφήσω, αφού δεν πίστεψα ότι μπορούσα να τον πάρω μαζί μας, αν και προσπάθησα.”

Σκύλος πυρκαγιά

“Λίγο αργότερα, όταν είχαμε ξεπεράσει τις πυρκαγιές, έκλαψα αφού πίστεψα ότι καταδίκασα τον Odie σε θάνατο, μαζί με τα πρόβατα.”

Η οικογένεια Hendel επέστρεψε στο σπίτι της όταν η πυρκαγιά υποχώρησε και αυτό που αντίκρισε ήταν η απόλυτη καταστροφή

Σκύλος πυρκαγιά

“Το σπίτι ήταν ερείπιο. Τα δέντρα συνέχισαν να καίγονται.”

Σκύλος πυρκαγιά

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν τα πρόβατα και έτρεξαν προς την οικογένεια, και ο Odin, το οποίου το τρίχωμα είχε καεί και το αριστερό του πόδι κούτσαινε, τα ακολουθούσε από πίσω.

Σκύλος πυρκαγιά

Ο Odin, ο οποίος έζησε από θαύμα, κατάφερε κατά κάποιον τρόπο να προστατεύσει τα πρόβατα μαζί με πολλά μωρά ελάφια κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Σκύλος πυρκαγιά

“Ο Odin είναι η έμπνευσή μας.”

Σκύλος πυρκαγιά

Η οικογένεια δημιούργησε μια σελίδα στο YouCaring για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του Odin και την ανοικοδόμηση του σπιτιού της.

Σκύλος πυρκαγιά

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν πάνω από 56.000 δολάρια – υπερβαίνοντας κατά πολύ το στόχο των 45.000 δολαρίων.

Σκύλος πυρκαγιά

Τα ζώα αυτή τη στιγμή φροντίζονται σε ένα κοντινό καταφύγιο.

Σκύλος πυρκαγιά

Περισσότερα από 5.700 κτίρια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σκύλος πυρκαγιά

Συνολικά 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές της Καλιφόρνια.

 

Σκύλος πυρκαγιά Σκύλος πυρκαγιά

Τουλάχιστον δώδεκα οινοποιεία στη Napa Valley και τη Sonoma County καταστράφηκαν, κάτι που έκανε τεράστια ζημιά στη βιομηχανία οίνου και τον αντίστοιχο τουρισμό.

Σκύλος πυρκαγιά

διαφορετικό

Shares 226

Σχόλια


Read more:
Close