Μενού

Σκυλίτσα που διασώθηκε από τα σφαγεία δεν ξέρει να κοιμάται ξαπλωμένη!

Shares 799

διάσωση σκύλων Η Harriet, ένα από τα διακόσια σκυλιά που διέσωσε η οργάνωση Humane Society από σφαγείο της Wonju στην Νότιο Κορέα, σόκαρε τους διασώστες της όταν συνειδητοποίησαν πως δεν γνωρίζει να ξαπλώνει για να κοιμηθεί.

Τα 200 ζώα που διασώθηκαν από την οργάνωση και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της στην Αγγλία, τον Καναδά και την Φλόριντα των ΗΠΑ, ήταν όλα σκελετωμένα και στριμωγμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά κατά δεκάδες.

διάσωση σκύλων

Η Harriet, ένα τρίχρονο κορεάτικο Jindo, έφτασε στην Τάμπα της Φλόριντα με μία από τις πτήσεις και δέχθηκε τις πρώτες ιατρικές φροντίδες με σκοπό να επανενταχθεί και σύντομα να δοθεί στην κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια.

διάσωση σκύλων

Όταν όλα είχαν τελειώσει και η Harriet έπρεπε να ξεκουραστεί στο kennel της, οι εθελοντές ανακάλυψαν πως προσπαθούσε να κοιμηθεί μόνο όρθια πάνω στην κουβέρτα της, καθώς τα χρόνια που είχε περάσει στριμωγμένη ασφυκτικά με δεκάδες άλλα σκυλιά, της είχαν στερήσει το φυσικό ένστικτο του ύπνου σε οριζόντια στάση!

Το κεφάλι της έγερνε και κάθε φορά που την έπαιρνε ο ύπνος, πεταγόταν. Ο μόνος τρόπος που γνώριζε να κοιμάται τόσα χρόνια ήταν να στηρίζεται επάνω στα σκυλιά δίπλα της. Χρειάστηκε μία ολόκληρη μέρα προσπάθειας από την εθελόντρια Leslie Menichino για να καταφέρει να κουλουριαστεί στην κουβέρτα της, όπως της έδειχνε η γυναίκα.

διάσωση σκύλων

Εκτός από την Harriet, 14 ακόμα σκυλιά από το σφαγείο της Wonju μαθαίνουν ξανά τη ζωή στις εγκαταστάσεις της Humane Society στο Tampa Bay της Φλόριντα. Και για τους εθελοντές όμως, είναι κάτι τόσο διαφορετικό από αυτά που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα.

«Παρόλο που τα σκυλιά από την Κορέα είναι καλά και αρχίζουν να προσαρμόζονται, υποφέρουν ακόμα από την φρίκη που υπέστησαν. Αυτά τα σκυλιά έχουν κάνει ένα κοπιαστικό ταξίδι και έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διαβούν, αλλά ελπίζουμε πως οι κουνιστές ουρές και τα μαλακά κρεβάτια θα γίνουν η συνήθεια τους», είπε η εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Η Harriet, δεν ήξερε πως να περπατάει. Για να μπορέσει να αρχίσει να προσαρμόζεται στην ελεύθερη ζωή, χρειάστηκε να την μεταφέρουν στα χέρια μέχρι την αυλή, για να μάθει σιγά-σιγά να περπατάει στο πλάι του εκπαιδευτή της με οδηγό.

διάσωση σκύλων

Τώρα εκτός από τα ψυχικά τραύματα και την κοινωνικοποίηση της, ασχολούνται και με την διατροφή της. Μπορεί να είναι ενήλικη, αλλά απείχε πολύ από το φυσιολογικό βάρος των 20 περίπου κιλών που έπρεπε να ζυγίζει.

Ευτυχώς με την αγάπη και την στοργή που λαμβάνει, τόσο η Harriet, όσο και τα υπόλοιπα ζώα που διασώθηκαν, κάθε νέο βήμα, είναι μία ευχάριστη περιπέτεια. Αν και επιφυλακτική ακόμα, δείχνει τεράστια σημάδια βελτίωσης μέσα σε μία μόλις εβδομάδα και αν όλα πάνε καλά, τα πρώτα σκυλιά από την Κορέα θα μπορούν να υιοθετηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το video με την πρόοδό τους:

 διάσωση σκύλων

Shares 799

Σχόλια


Read more:
Close