Μενού

Φώκια ανεβαίνει σε βάρκα για να γλυτώσει από 12 πεινασμένες όρκες

Shares 436

φώκια όρκα Την προηγούμενη Δευτέρα, μια κατατρομαγμένη φώκια ανέβηκε σε μια τουριστική βάρκα στα ανοιχτά του Vancouver Island στον Καναδά για να γλυτώσει από μια ορδή πεινασμένων φαιλαινών. Το γεγονός πέρασε στην αιωνιότητα με την βοήθεια της κάμερας του YouTuber Kork Fraser και όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral πολύ σύντομα!

“Είχαμε 4 ή 5 όρκες να βρίσκονται πίσω από την βάρκα και να ψάχνουν για την φώκια” λέει στο CNN ο Nick Templeman που εκτελούσε χρέη τουριστικού οδηγού. “Βουτούσαν στο νερό και εξαφανίζονταν όλες μαζί, περίπου 12 στον αριθμό και μετά βλέπαμε τις μορφές τους να περνάνε κάτω από την βάρκα.”

Αν και ο Nick παρακολουθεί φάλαινες τα τελευταία 20 χρόνια, είναι η πρώτη του φορά που είδε τέτοιο κυνήγι. “Η φώκια πραγματικά τρόμαξε κατά την συμπλοκή. Έμπαινε στο νερό και ξανά γύριζε στη βάρκα αφού δεν ήταν μία οικογένεια όρκες εκεί έξω αλλά 3 ή 4”. Ευτυχώς για την γλυκιά φώκια, περίπου μισή ώρα αργότερα οι φάλαινες τελικά εγκατέλειψαν την προσπάθεια και εξαφανίστηκαν. “Η φώκια χρειάστηκε λίγα λεπτά, κατόπιν μπήκε στο νερό, δίστασε λίγο κοντά στις μηχανές αλλά έφυγε. Ο μικρός επεφημίστικε από τους τουρίστες καθώς έφευγε.”

φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα φώκια όρκα

Πηγή: wonderful.gr

Shares 436

Σχόλια


Read more:
Close