Μενού

Σκυλάκια Από Puppy Mills Βλέπουν Τον Κόσμο Για Πρώτη Φορά (Εικόνες)

Shares 1K

σκυλάκια Τη περασμένη Κυριακή άλλαξε η ζωή για 93 τετράποδες ψυχές.

Όλα τα σκυλάκια ήταν διαφορετικά: μερικά Shih Tzus, μερικά Poodles,άλλα μακρύτριχα άλλα κοντότριχα.

σκυλάκια

Κάποια ήταν ήρεμα και κάποια βγήκαν νευρικά από τα κλουβιά τους. Όλα όμως είχαν κάτι κοινό.  Άλλαξε η μίζερη ζωή τους από τα puppy mills.

σκυλάκια

Κοντά στα 100 σκυλάκια έφτασαν στο  North Shore Animal League America από  puppy mills στην Οκλαχόμα. Όλα χρησιμοποιόντουσαν για αναπαραγωγές σε όλη τους τη ζωή κλειδωμένα σε κλουβιά παρέμεναν να λειτουργούν σαν μηχανές αναπαραγωγής για να τροφοδοτούν με κουτάβια για πώληση τα pet shop.

“Μερικά από αυτά δεν ένιωσαν ποτέ το χορτάρι” είπε η  Cindy Szczudlo, διασώστρια ,στο Dodo.

σκυλάκια

H Szczudlo το Σάββατο το πρωΐ παρακολουθούσε τη μεταφορά των σκύλων από την Οκλαχόμα στο προσωρινό σπίτι τους στο  North Shore, λίγο έξω από την Νέα Υόρκη

Τα σκυλάκια / μηχανές αναπαραγωγών είναι σοβαρά παραμελημένα στη υγεία και ευημερία τους, και όποια δεν έκαναν την “δουλειά” τους , απλά τα σκότωναν.

σκυλάκια

“Όλα αυτά τα σκυλάκια είναι μπαμπάδες και μαμάδες των κουταβιών που πωλούνται στα pet-shop”,εξήγησε η Szczudlo, προσθέτωντας ότι ο κόσμος που πηγαίνει και αγοράζει σκυλιά από τα pet shop δεν συνειδητοποιεί ότι υποστηρίζει αυτού του είδους τη “βιομηχανία” και τι πραγματικά προκαλεί σε αυτά τα σκυλιά / μηχανές αναπαραγωγής.

Το North Shore συνεργάζεται διακριτικά με  διασώστες στην Οκλαχόμα για να σώσει “αθόρυβα” τα σκυλιά και να τα φέρει στο καταφύγιο για να υιοθετηθούν και να νιώσουν την ανθρώπινη αγάπη για πρώτη φορά. Αλλά τα σκυλιά συχνά φέρουν τις πληγές του χρόνου μαζί τους και χρειάζονται πολλή φροντίδα για να μπορέσουν να βρουν οικογένειες.

σκυλάκια

“Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ζήσουν σε κάποιο σπίτι,” είπε η Szczudlo. “Έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε κλουβιά.”

” Όταν τα σκυλιά έφτασαν στο North Shore πολλά  ήταν άρρωστα με λοιμώξεις στα αυτιά και στα μάτια ενώ πολλά έχουν και χαλασμένα δόντια”,συμπλήρωσε.

“Μερικές φορές τα μάτια τους έχουν πάθει τέτοια ζημιά που πρέπει να αφαιρεθούν”,τόνισε η Szczudlo.

σκυλάκια

Τα διασωθέντα σκυλιά πρέπει επίσης να προσαρμοστούν στη συμβίωση με τον άνθρωπο ακόμη και με εκείνους που είναι εκεί για να τα φροντίζουν. Ένας σκύλος από τη διάσωση του Σαββάτου “κόλλησε” με τη Szczudlo.

“Υπήρχε ένα γλυκό μικρό σκυλάκι που κούναγε συνέχεια την ουρά του, και μόλις το τυλίξαμε με μια πετσέτα σταμάτησε, το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγη αγάπη και στοργή και να καταλάβει ότι ήταν σε ασφαλές μέρος.”

σκυλάκια

Tα 93 σκυλάκια θα είναι διαθέσιμα για υιοθεσίες από τη Παρασκευή που μας έρχεται και η  Szczudlo με την εμπειρία της ξέρει ότι θα γίνουν πολύ αγαπησιάρηκα και γλυκά σκυλάκια.

“Παρότι αυτά τα σκυλιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες είναι θαυμάσια πλάσματα”, δήλωσε η Szczudlo. “Απλά κοιτάξτε στα μάτια τους και θα καταλάβετε. Τους λείπει η αγάπη.”

σκυλάκια

Αυτά τα σκυλάκια θα χουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά στη ζωή τους, να γίνουν κατοικίδια ζώα. Αλλά τα κουτάβια στα puppy mill θα εξακολουθούν να βασανίζονται για όσο χρονικό διάστημα  οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να αγοράζουν κατοικίδια ζώα από καταστήματα,πράγμα που σημαίνει αμέτρητα περισσότερα σκυλιά θα υποφέρουν για να αναπαράγονται κουτάβια.

“Οι άνθρωποι πρέπει  να ανοίξουν πραγματικά τα μάτια τους και να δουν τι συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες“, δήλωσε η Szczudlo.

thedodo.com

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close