Μενού

Προσοχή: Κοινή ουσία στις τσίχλες μπορεί να σκοτώσει το σκύλο σας

Shares 62
τσίχλες σκύλος και τσίχλες Σκύλος Εάν έχετε σκύλο, σίγουρα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η συντροφιά του είναι ανεκτίμητη και ότι η πιθανή απώλειά του θα στοίχιζε τρομερά στην ψυχική σας υγεία.

Τροφές όπως η σοκολάτα, το κρεμμύδι και το σταφύλι είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες επιπλοκές στους σκύλους, τώρα όμως στη λίστα των επικίνδυνων ουσιών έρχεται να προστεθεί και ένα γλυκαντικό που βρίσκεται σε αρκετά είδη τσίχλας.
Η ξυλιτόλη, ένα υποκατάστατο της ζάχαρης που χρησιμοποιείται σε τσίχλες και άλλα γλυκίσματα, θεωρείται ασφαλές για τον άνθρωπο, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους σκύλους, κάτι που λίγοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS μεταφέρει την ιστορία της Λούνα, ενός σκύλου δύο ετών, η οποία έχασε τη ζωή της από τυχαία κατάποση τσίχλας.
Το άτυχο τετράποδο άρχισε, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, να κάνει εμετό και όταν μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο ήταν ήδη αργά. Τα νεφρά της άρχισαν να υπολειτουργούν και εν τέλει ο κτηνίατρος έπρεπε να κάνει στη Λούνα ευθανασία.
Αν και κανένας ιδιοκτήτης δεν θα έδινε στο σκύλο του τσίχλα ως λιχουδιά, δεν αποκλείεται η κατάποση να γίνει τυχαία, από κάποια τσίχλα που θα βρει ο σκύλος στα σκουπίδια ή στο δρόμο.
Οι ειδικοί εφιστούν λοιπόν την προσοχή στους ιδιοκτήτες ώστε να προστατεύσουν τη ζωή του αγαπημένου τους φίλου.
Shares 62

Σχόλια


Read more:
Close