Μενού

Χιμπαντζής που κυοφορεί «υιοθέτησε» μικρό που έμεινε ορφανό

Shares 24

Χιμπαντζής Η μέλλουσα μητέρα έγινε και ανάδοχη

Ο μικρός χιμπατζής Boon- το όνομά του σημαίνει «ευλογία»- έμεινε ορφανός όταν η μητέρα του Soona πέθανε λίγο μετά τη γέννα στον ζωολογικό κήπο Monarto κοντά στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Στο πλευρό της μητέρας του βρισκόταν καθώς πέθαινε ένας άλλος θηλυκός χιμπατζής, η εγκυμονούσα Zombi, και όταν η «φίλη» της εξέπνευσε, η Zombi ανέλαβε και τη φροντίδα του Boon, σε μία κίνηση που θεωρείται χωρίς προηγούμενο.

Η επικεφαλής των πρωτευόντων στον ζωολογικό κήπο Laura Hanley είπε πως δεν γνώριζε καμία άλλη περίπτωση στον κόσμο όπου θηλυκός χιμπαντζής που εγκυμονεί να υιοθέτησε ένα άλλο μικρό, τόσο κοντά στη γέννηση του δικού της παιδιού.

«Νιώθω δέος από αυτά που είδα στους χιμπαντζήδες τις τελευταίες ημέρες- είναι πρωτάκουστο ένας χιμπατζής που ετοιμάζεται να γεννήσει να υιοθετεί ένα ορφανό νεογέννητο», τόνισε. «Από την πρώτη στιγμή που το πήρε στην αγκαλιά της φέρεται εκπληκτικά, το φροντίζει σαν να ήταν δικό της».

Η Hanley δήλωσε αισιόδοξη πως η Zombi θα εξακολουθήσει να νοιάζεται για τον Boon και μετά τη γέννηση του δικού της παιδιού.

newsbeast.gr

Shares 24

Σχόλια


Read more:
Close