Μενού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μόνο του τον σκύλο στο αυτοκίνητο

Shares 114

Κάποιος δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών για το τι συμβαίνει σε ένα αυγό μέσα σε ένα τηγάνι που αφήνεται σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα για 15 λεπτά – όλα αυτά με την ελπίδα να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το ότι δεν αφήνουν σκύλους σε ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την PETA, κάθε χρόνο τα σκυλιά υποφέρουν και ακόμη πεθαίνουν όταν οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο – ακόμα κι αν είναι «μόνο ένα λεπτό» για να εκτελέσετε κάποια δουλειά. Ο οργανισμός αποκαλεί τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα ως «παγίδα για σκύλους». «Σε μια ημέρα 25 C η θερμοκρασία μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει στα 37-45 βαθμούς C σε λίγα μόνο λεπτά και σε ημέρα με θερμοκρασία 32 βαθμών C η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και 71 βαθμούς C σε λιγότερο από 10 λεπτά. »

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή ξαφνικό θάνατο από εγκεφαλικό σε μόλις 15 λεπτά. Θυμηθείτε ότι τα σκυλιά διαχειρίζονται δύσκολα τον καύσωνα, επειδή ο μόνος τρόπος για να «κρυώνουν» είναι με το να λαχανιάσουν ή και με την εφίδρωση στα πέλματά τους.

Η PETA προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο της καυτής ασφάλτου- εάν το πεζοδρόμιο είναι πολύ ζεστό αγγίζοντας το με το χέρι σας, θα είναι εξίσου ζεστό για τον τετράποδο φίλο σας. Κι επειδή δεν θα θέλατε ο σκύλος σας να βρεθεί σε τηγάνι, μην τον αφήσετε να περπατήσει σε καυτή άσφαλτο!

Δείτε τι συμβαίνει σε αυτό το αυγό αφημένο σε ένα αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα

πηγή: animalplanet.gr, πηγή , πηγή

 

Shares 114

Σχόλια


Read more:
Close