Μενού

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

Shares 0

Το να έχεις ένα σκύλο σημαίνει κάλλιστα να έχεις ένα πρόγραμμα. Κανονίζεις τις ώρες δουλειάς, τις κοινωνικές δραστηριότητές σου και τις δουλειές που έχεις να κάνεις όταν είσαι σπίτι. Αν είσαι σαν εμένα πολλές φορές δεν κοιμάσαι μια νύχτα γιατί αισθάνεσαι ένοχος που αφήνεις το σκύλο μόνο στο σπίτι.

Οι σκύλοι απολαμβάνουν τη συντροφιά των ανθρώπων, αλλά δεν σημαίνει ότι το να αφήσετε το σκύλο μόνο του είναι κακό ή επικίνδυνο. Διαβάστε για να μάθετε πόσες ώρες μπορείτε να αφήσετε μόνο το σκύλο σας και, οδηγίες για να κάνετε τις ώρες που μένουν σπίτι ασφαλείς και εποικοδομητικές.

Η πρώτη ερώτηση που οι περισσότεροι άνθρωποι ρωτούν είναι για πόση ώρα μπορούν να μείνουν οι σκύλοι δίχως να ουρήσουν ή να ενεργηθούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σκύλοι έχουν ανάγκη να ουρήσουν περίπου τρεις με πέντε μέρες την ημέρα. Τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερα διαλείμματα.

Παρακάτω βλέπετε κοινά χρονικά όρια για όλες τις ηλικίες, που έχουν να κάνουν με την ούρηση:

 • Κουτάβια: 1 ώρα για κάθε μήνα της ηλικίας: Έτσι ένα τριών μηνών κουτάβι μπορεί να περιμένει τρεις ώρες για να ουρήσει.
 • Σκυλιά από ένα χρόνο και άνω: Μέχρι περίπου 8 ώρες, αλλά ιδανικά όχι παραπάνω από έξι.
 • Ηλικιωμένα σκυλιά από οκτώ και πάνω: Εξαρτώντας από το μέγεθος και την υγεία από δύο με έξι ώρες.

Για ασφάλεια και άνεση, παρέχετε ένα διάλειμμα από 4 μέχρι 6 ώρες.

 

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

Πέρα από τα διαλείμματα, ο σκύλος σας χρειάζεται φυσική δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οποιοδήποτε το ενεργειακό και επίπεδο φόρμας του σκύλου σας, η εξάσκηση βοηθάει:

 • Να μείνουν υγιή
 • Να χωνέψουν τα γεύματα
 • Να διεγείρουν τον εγκέφαλο
 • Να κάψουν θερμίδες
 • Να αποφύγουν τη βαρεμάρα

Κάθε σκυλί χρειάζεται να ασκείται ορισμένες ώρες την ημέρα. Γενικά, τα υγιή σκυλιά χρειάζονται περίπου 60 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι συνεχής. Πριν αφήσετε το σκύλο σας σπίτι μόνο του για κάποιο χρονικό διάστημα, ξοδέψτε τριάντα λεπτά αναζωογονητικής βόλτας ή για παιχνίδι. Κουράστε τα για να βρίσκονται σε χαλάρωση, όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Αν ο σκύλος σας φερθεί αγχωτικά ή καταστροφικά περνώντας χρόνο μόνο του, είναι πιθανό να χρειάζεται πιο συχνή και έντονη άσκηση. Μιλήστε στον κτηνίατρό σας για να καθορίσει ένα ιδεατό πρόγραμμα εξάσκησης για το κατοικίδιό σας.

ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η νοητική δραστηριότητα είναι σημαντική για να κρατήσει υγιές και χαρούμενο το σκύλο σας. Όλα τα σκυλιά χρειάζονται μία ορισμένη ποσότητα νοητικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς αυτήν ,ίσως, να βαρεθούν ή να γίνουν καταστροφικά όταν μείνουν μόνα.

Για να κρατήσετε απασχολημένο το σκύλο σας:

 • Τα παιχνίδια Kong είναι κλασσικά.
 • Nina Ottosson παιχνίδια με παζλ είναι εξαιρετικά για έξυπνα σκυλιά (σαν αυτά της παραπάνω φωτογραφίας).
 • Ασφαλή παιχνίδια που περιλαμβάνουν μασούλημα είναι ένα πρέπει.
 • Δημιουργήστε μία ασφαλής ζώνη για το σκυλί σας με κρεβάτι, παιχνίδια και, ακόμη μία μπλούζα ,που μυρίζει σαν εσάς (εάν είναι ευάλωτα στο άγχος αποχωρισμού).

Για περισσότερες πληροφορίες ελέγξτε το link: https://www.rover.com/blog/long-can-leave-dog-alone/

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close