Μενού

Πώς θα ξανανιώσει ο σκύλος σας

Shares 80

Σκύλος ηλικία Και ο γέρο-Αζόρ ξανάνιωσε! Ναι, εάν το αγαπημένο σας τετράποδο είναι μιας κάποιας ηλικίας και δεν διαθέτει πλέον την ενέργεια για να παίζει μαζί σας, όπως τον καιρό που ήταν κουτάβι, τότε κάντε υπομονή γιατί, όπως φαίνεται, οι ειδικοί τουΠανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας βρήκαν τη λύση. Δημιούργησαν μια επαναστατική γονιδιακή θεραπεία η οποία χαρίζει στα ηλικιωμένα σκυλιά τη χαμένη τους ευεξία και ενεργητικότητα.

Πρόκειται για μια μέθοδο που βασίζεται στην τεχνολογία μεταφοράς γονιδίων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητή Λι Σουίνι, στο ήπαρ του ζώου θα χορηγείται με ένεση ένας αναστολέας με ειδική αποστολή την απενεργοποίηση του γονιδίου που παράγει την πρωτείνη «μυοστατίνη». Η μυοστατίνη είναι υπεύθυνη για την παρεμπόδιση της μυϊκής ανάπτυξης στον άνθρωπο και στα ζώα.

«Βρισκόμαστε τώρα στα τελευταία στάδια πριν την έγκριση για την εφαρμογή της θεραπείας σε κτηνιατρικές κλινικές» δηλώνει ο ειδικός. «Μεγαλώνοντας τα σκυλιά γίνονται αδύναμα και οι ιδιοκτήτες τους στενοχωριούνται όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν πια να περπατήσουν», εξηγεί. «Εκτιμούμε λοιπόν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η εφαρμογή της γονιδιακής ενίσχυσης των σκύλων».

Αν και η θεραπεία έχει ήδη περάσει με επιτυχία της εργαστηριακές δοκιμές, οι αρχές τώρα προβληματίζονται για το αν τα σκυλιά που υποβάλλονται σε αυτήν θα πρέπει να κρατούνται σε καραντίνα για ένα διάστημα, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι σε περίπτωση που κάποιος έρθει σε επαφή με τις ακαθαρσίες του κατοικίδιού του.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι, μελλοντικά, μια παρόμοια τεχνολογία θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί και στον άνθρωπο προσφέροντας λύση σε σοβαρές γενετικές ασθένειες, όπως η μυϊκή δυστροφία.

Για την ώρα, οι δοκιμές σε ανθρώπους αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος η εισαγωγή νέων γονιδίων να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου.

πηγή

Shares 80

Σχόλια


Read more:
Close