Μενού

Φωτογράφος της «Daily Mail» έσωσε τη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν οι «ιδιοκτήτες» της όταν ο τυφώνας Χάρβεϊ άρχισε να σαρώνει το Τέξας

Shares 494

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία της Lucky που λίγο έλειψε να πνιγεί από τα ορμητικά νερά του τυφώνα Χάρβεϊ, αφού οι ασυνείδητοι «ιδιοκτήτες» της εγκατέλειψαν το τροχόσπιτο όπου ζούσαν σε περιοχή έξω από τη Βικτώρια του Τέξας στις Η.Π.Α. για να γλυτώσουν από τις πλημμύρες αφήνοντας όμως πίσω τους τη σκυλίτσα δεμένη με σχοινί σε μια κολόνα.

Για καλή της τύχη η σκυλίτσα εντοπίστηκε τυχαία από τον φωτογράφο και ρεπόρτερ της εφημερίδας «Daily Mail» Ruaridh Connellan, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στα ορμητικά νερά και με προσεκτικές κινήσεις κατάφερε να προσεγγίσει το τρομαγμένο ζώο που βρισκόταν στο έλεος της πλημμύρας με το νερό να είχε σχεδόν καλύψει τα πόδια του.

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail

Έλυσε το σχοινί που ήταν σφιχτά δεμένο στην κολώνα, πήρε τη σκυλίτσα στην αγκαλιά του και τη μετέφερε σε πιο ασφαλές σημείο εντός του περιφραγμένου χώρου όπου βρισκόταν το τροχόσπιτο.

Η σκυλίτσα πανευτυχής κουνούσε συνεχώς την ουρά της, όμως δεν ξέχασε τον τετράποδο φίλο της που επίσης τον εγκατέλειψαν στο έλεος του τυφώνα Χάρβεϊ.

Αμέσως οδήγησε τον Ruaridh Connellan σ’ ένα ακόμα σκυλί, ράτσας pit bull cross breed, το οποίο ήταν δεμένο σε δέντρο, αρκετά ταλαιπωρημένο, αλλά ευτυχώς σε σημείο που δεν κινδύνευε να πνιγεί.

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail

Ο Ruaridh Connellan αφού ελευθέρωσε τον σκυλάκο στη συνέχεια ανακάλυψε ακόμα τρία ζώα που είχαν εγκαταλειφθεί εκεί, δύο γάτες και ένα μικρό πόνι.

Ο Ruaridh Connellan ενημέρωσε για τα εγκαταλελειμμένα ζώα την τοπική υπηρεσία για την προστασία των ζώων και ότι επιθυμεί να υιοθετήσει τη σκυλίτσα που έσωσε από βέβαιο πνιγμό.

Όμως οι αρχές βρισκόντουσαν υπό μεγάλη πίεση εξαιτίας της καταιγίδας που ήταν σε εξέλιξη και ήταν αδύνατον να αναζητήσουν εκείνες τις δύσκολες ώρες τους «ιδιοκτήτες» των εγκαταλειμμένων ζώων .

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail

Η εφημερίδα «Daily Mail» προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες του τροχόσπιτου χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι τα 5 ζώα ζουν προσωρινά σε ασφαλή χώρο έξω από το τροχόσπιτο έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση.

Ο Ruaridh Connellan ερωτεύτηκε τη Lucky, όπως ονόμασε τη σκυλίτσα, και θέλει με όλη του την καρδιά να την υιοθετήσει.

Θα πρέπει όμως να κάνει λίγο υπομονή καθώς όπως τον ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές θα πρέπει πρώτα να εντοπιστούν οι «ιδιοκτήτες» των εγκαταλειμμένων ζώων για να δώσουν εξηγήσεις και μετά να υιοθετήσει τη Lucky ακολουθώντας έτσι τη νόμιμη οδό.

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail

«Δε μπορούσα να κοιμηθώ εκείνο το βράδυ. Ανησυχούσα για την Lucky. Την επόμενη μέρα πήρα τα αμάξι μου και γύρισα στο τροχόσπιτο. Ήμουν τόσο χαρούμενος όταν είδα την Lucky να βγαίνει έξω από το φράκτη και να με χαιρετάει κουνώντας την ουρά της. Της έδωσα τροφή και νερό.

Θα ήθελα να υιοθετήσω τη Lucky για να ζήσει μαζί μου στη Νέα Υόρκη, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω ώστε η διαδικασία της υιοθεσίας να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

τυφώνας Χάρβεϊ διάσωση σκύλου Daily Mail

Είμαι απογοητευμένος από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου γι’ αυτό που έκανα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν δε βοηθούσα τη Lucky θα είχε πνιγεί» αναφέρει ο Ruaridh Connellan, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κάνει τη Lucky μέλος της οικογένειάς του είτε βρεθούν είτε όχι οι «ασυνείδητοι» ιδιοκτήτες της.

istoriesadespoton.gr

Shares 494

Σχόλια


Read more:
Close