Μενού

Πώς και πού θα πρέπει να καταγγείλεις κακοποίηση ζώου

Shares 231

καταγγελία κακοποίησης ζώων κακοποίηση ζώων Κακοποίηση σκύλου δεν θεωρείται μόνο η άσκηση σωματικής βίας. Ένα ζώο παραμελημένο σε μια πιλοτή, σε ένα μπαλκόνι ή χωράφι χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, στέγη, τροφή, νερό και ιατροφαρμακευτική φροντίδα θεωρείται κακοποιημένο.

Εάν διαπιστώσεις κακοποίηση ζώου μην μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια. Η καταρχήν αρμόδια αρχή που διαπιστώνει παραβάσεις, είναι και παραμένει η Ελληνική Αστυνομία. Εάν γνωρίζεις τον «ιδιοκτήτη» του σκύλου, μπορείς πρώτα να του κάνεις μια πολιτισμένη συζήτηση.

Εάν αδιαφορήσει η πρώτη σου κίνηση είναι να πας στην αστυνομία και να καταγγείλεις την κακοποίηση. Θα βοηθήσει εάν έχεις φωτογραφίες ή βίντεο που αποδεικνύουν το γεγονός. Να αφήσεις τα πλήρη στοιχεία σου ώστε να κληθείς ως μάρτυρας.

Στην συνέχεια θα πρέπει να γίνουν συστάσεις στο πρόσωπο που παρανομεί/κακοποιεί τον σκύλο από την αστυνομική αρχή. Μπορείς επίσης να καταγγείλεις το γεγονός στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας που ανήκεις ή στην Εισαγγελία.

Οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα δεν είναι ακίνδυνοι. Σύμφωνα με έρευνες είναι ικανοί να φερθούν βίαια ακόμη και σε ανθρώπους.

petsonly.gr

Shares 231

Σχόλια


Read more:
Close