Μενού

Πώς και πού θα πρέπει να καταγγείλεις κακοποίηση ζώου

Shares 212

καταγγελία κακοποίησης ζώων κακοποίηση ζώων

Κακοποίηση σκύλου δεν θεωρείται μόνο η άσκηση σωματικής βίας. Ένα ζώο παραμελημένο σε μια πιλοτή, σε ένα μπαλκόνι ή χωράφι χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, στέγη, τροφή, νερό και ιατροφαρμακευτική φροντίδα θεωρείται κακοποιημένο.

Εάν διαπιστώσεις κακοποίηση ζώου μην μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια. Η καταρχήν αρμόδια αρχή που διαπιστώνει παραβάσεις, είναι και παραμένει η Ελληνική Αστυνομία. Εάν γνωρίζεις τον «ιδιοκτήτη» του σκύλου, μπορείς πρώτα να του κάνεις μια πολιτισμένη συζήτηση.

Εάν αδιαφορήσει η πρώτη σου κίνηση είναι να πας στην αστυνομία και να καταγγείλεις την κακοποίηση. Θα βοηθήσει εάν έχεις φωτογραφίες ή βίντεο που αποδεικνύουν το γεγονός. Να αφήσεις τα πλήρη στοιχεία σου ώστε να κληθείς ως μάρτυρας.

Στην συνέχεια θα πρέπει να γίνουν συστάσεις στο πρόσωπο που παρανομεί/κακοποιεί τον σκύλο από την αστυνομική αρχή. Μπορείς επίσης να καταγγείλεις το γεγονός στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας που ανήκεις ή στην Εισαγγελία.

Οι άνθρωποι που κακοποιούν ζώα δεν είναι ακίνδυνοι. Σύμφωνα με έρευνες είναι ικανοί να φερθούν βίαια ακόμη και σε ανθρώπους.

petsonly.gr

Shares 212

Δείτε και αυτές τις Ειδήσεις

loading...

Σχόλια


Read more:
Close