Μενού

Πυροσβέστες ακούνε γάβγισμα να βγαίνει από φλεγόμενο διαμέρισμα, τρέχουν και βλέπουν το σκύλο να προστατεύει τον ιδιοκτήτη του

Shares 236

διάσωση σκύλων Ο 10χρονος Che, ένα ημίαιμο Chow Chow με Golden Retriever, απέδειξε ότι τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου όταν έσωσε την ιδιοκτήτριά του από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της.

Ήταν περίπου 3 το πρωί, όταν οι κάτοικοι στο Πορτ Ρίτσμοντ της Φιλαδέλφειας ξύπνησαν από ένα έξαλλο γάβγισμα. Συνειδητοποίησαν ότι το γάβγισμα προερχόταν από τον Che, ο οποίος ζούσε με την ιδιοκτήτρια του, την Andrea Bulat, σε ένα από τα γειτονικά σπίτια. Όταν κοίταξαν έξω, παρατήρησαν ότι καπνοί αναδύονταν από το σπίτι της Bulat.

“Άκουσαν τον Che να γαβγίζει ασταμάτητα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για αυτόν στη μέση της νύχτας,” δήλωσε ο Jen Leary, ο ιδρυτής του Red Paw Emergency Relief, μιας ΜΚΟ που συνεργάζεται με τους πυροσβέστες. “Κοίταξαν έξω από το παράθυρο, είδαν τον καπνό, έβγαλαν έξω τις οικογένειές τους και προσπάθησαν να βγάλουν και το γείτονα, αλλά δεν θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν την πόρτα.”

Στο εσωτερικό, οι πυροσβέστες βρήκαν τον Che πάνω στην λιπόθυμη ιδιοκτήτριά του, να την προστατεύει από τις φλόγες. Αν και η Bulat υπέστη εγκαύματα στο μισό του σώματός της, ο Che την προστάτευσε από το να καεί εντελώς.

Ο Che ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του μετά τη λήψη οξυγόνου. Η ΜΚΟ τον πήγε σε ένα κοντινό νοσοκομείο ζώων, όπου έκανε θεραπείες για εισπνοή καπνού, για έλκος του κερατοειδούς και για φλεγμονή στους πνεύμονες. Παραδόξως, δεν είχε σχεδόν κανένα έγκαυμα.

διάσωση σκύλων

Λόγω της ηλικίας του και της ποσότητας καπνού που εισέπνευσε, οι κτηνίατροι δεν ήταν σίγουροι αν ο Che θα τα κατάφερνε. Ωστόσο, με τα κατάλληλα υγρά και αντιβιοτικά, έκανε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη.

Ένας από τους πυροσβέστες που τον έσωσαν τον επισκέφτηκε ξανά την επόμενη μέρα! Ο ειδικός προσκεκλημένος φαίνεται να βελτίωσε την κατάστασή του Che, ο οποίος άρχισε να τρώει περισσότερο και ήταν σε θέση να πάει για ένα σύντομο περίπατο.

διάσωση σκύλων

Ο Che πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα, και τον φροντίζει ένας στενός φίλος της Bulat. Οι φίλοι της μάζεψαν πάνω από $5.000 για να πληρώσουν τα ιατρικά έξοδα του Che.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε το σπίτι της Bulat, και ενώ είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, η ηρωική πράξη του Che την έσωσε από μια εντελώς διαφορετική μοίρα, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του Che, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

diaforetiko.gr

Shares 236

Σχόλια


Read more:
Close