Μενού

Ποιος είναι ο λόγος που σκύλος μου αρχίζει ξαφνικά να τρέχει σαν τρελός μέσα στο σπίτι; [video]

Shares 109

τρέξιμο σπίτι Σκύλος Ξαφνικά, εκεί που ο σκύλος σας είναι χαλαρός, αρχίζει και τρέχει σαν τρελός μέσα στο σπίτι, πάνω στους καναπέδες και τρακάρει στα έπιπλα. Είναι συγχρόνως αστείο και κάποιες φορές τρομακτικό.

Όχι ο σκύλος σας δεν έχει τρελαθεί. Οι επιστήμονες ονομάζουν το φαινόμενο ονομάζεται FRAPs (frenetic random activity periods). Είναι μία συμπεριφορά που πραγματοποιούν σκυλιά κάθε ηλικίας αν και συνήθως την παρατηρούμε περισσότερο στα κουτάβια.

Δεν είναι τίποτα άλλο από μία φυσική εκτόνωση ενέργειας και δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Θέλει φυσικά προσοχή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν ο σκύλος εκδηλώνει την συμπεριφορά σε εξωτερικό χώρο. Όταν όμως αυτό συμβαίνει μέσα στο σπίτι υπάρχει σοβαρή περίπτωση ατυχήματος. Όχι μόνο για τον σκύλο αλλά και για κάποιο μέλος της οικογένειας σας.

Εάν έχετε μικρά παιδιά, συμβουλέψτε τα να μην αρχίζουν και τρέχουν πίσω από το σκυλί, για κανένα λόγο. Είναι καλύτερο να μείνουν σε ένα σημείο μέχρι ο σκύλος να σταματήσει.

Σε καμία περίπτωση μην επιβραβεύσετε το σκύλο γιατί είναι πολύ πιθανό να επαναλαμβάνει την συμπεριφορά – σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα – ώστε να κερδίσει επιβράβευση. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να τον αγνοήσετε τελείως. Εάν είναι δυνατόν αλλάξτε δωμάτιο και μην του δώσετε καμία σημασία.

Κάποια σκυλιά όταν εκδηλώνουν την συμπεριφορά, βάζουν την ουρά κάτω από τα πόδια και κάνουν κύκλους. Πολλοί το ονομάζουν Butt-tucking. Αν και πιστεύεται ότι – συνήθως – συμβαίνει με τα Labrador Retriever, πολλά είναι τα σκυλιά που το κάνουν.

petsonly.gr

Shares 109

Σχόλια


Read more:
Close