Μενού

Η πιο σπάνια γάτα του κόσμου επιτίθεται σε μια ομάδα πιθήκων! (vid)

Shares 8

πίθηκος Γάτα Θεωρείται η πιο σπάνια γάτα του κόσμου, καθότι έχει καταστεί αδύνατο να συλληφθεί ζώντας αποκλειστικά στα δάση της κεντρικής και δυτικής Αφρικής. Είναι η χρυσή αφρικάνικη γάτα και αυτό το βίντεο από μια κάμερα – «παγίδα» αποτελεί πραγματικό ντοκουμέντο για τους επιστήμονες αφού πρόκειται για την πιο κοντινή βιντεο-λήψη που έχει γίνει σε αυτό το είδος.

Το εντυπωσιακό ωστόσο δεν είναι αυτό, αλλά η επιθετικότητα που επιδεικνύει ένα από τα ταχύτερα αιλουροειδή του κόσμου απέναντι σε μια ομάδα κόκκινων πιθήκων colobus στο Εθνικό Πάρκο Kibale της Ουγκάντα.

Οι πίθηκοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον κορμό ενός ξεριζωμένου δέντρου όταν έντρομοι τράπηκαν σε φυγή από την αιφνίδια έφοδο. Η γάτα κατάφερε να αρπάξει τον πιο… αργοπορημένο, ο οποίος όμως κατάφερε να διαφύγει ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο. Ο παράξενος θηρευτής δεν πτοήθηκε, κυνήγησε τη μαϊμού έως το δέντρο, αλλά ήταν αδύνατο να βρει δίοδο για το κλαδί που είχε καταφύγει.

Η καταγραφή του βίντεο έγινε για επιστημονικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να μελετηθεί καλύτερα η συγκεκριμένη γάτα, το αρχείο της οποίας αποτελείται κυρίως από φωτογραφίες που συνέλαβαν οι κάμερες – παγίδες, αλλά και νεκρών ζώων – απόρροια της δράσης τοπικών κυνηγών.

«Γνωρίζουμε σαφώς περισσότερα για τις χρυσές γάτες, απ’ ότι μερικά χρόνια πριν, εξακολουθούμε όμως να μην ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τη συμπεριφορά τους. Αυτό το βίντεο αποτελεί μια σπάνια ματιά στον κόσμο αυτής της συναρπαστικής γάτας», λέει ένας από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

koolnews.gr

Shares 8

Σχόλια


Read more:
Close