Μενού

Πάτρα: Αύριο η δίκη για τα νεκρά ζώα στην «Ιπποκάμηλο»

Shares 7

Αποτρόπαιο το θέαμα στο οποίο είχαν βρεθεί οι αστυνομικοί

Για αύριο Δευτέρα, μετά την πρώτη της αναβολή στις 25 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί η δίκη για τις άθλιες συνθήκες φιλοξενίας και τους θανάτους ζώων στον ζωολογικό κήπο «Ιπποκάμηλος» στα Σαγέικα της Πάτρας.

Για την υπόθεση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ενώ συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από επιστολή της Πανελλήνιας Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στους χώρους της επιχείρησης.

Σε μη επισκέψιμο χώρο του πάρκου οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων και κουφάρια σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα των οποίων τα άκρα ήταν δεμένα.

Πάτρα Νεκρά ζώα δίκη για νεκρά ζώα δίκη

«Στόχος μας, πέρα απο την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς απο έλλειψη φροντίδας, από ασθένειες, από μοναξιά και κατάθλιψη», αναφέρει η Πανελλήνια Ζωοφιλική Ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωσή του ο «Ιπποκάμηλος» είχε αναφέρει σε απάντησή του:

«Ζωολογικό πάρκο Ιπποκάμηλος. Οι 150.000 επισκέπτες μας ξέρουν ποιά είναι η αλήθεια!

«Έχοντας μόλις ξεπεράσει το «σοκ και δέος» απ’ την αιφνιδιαστική , αήθη , ενορχηστρωμένη, επίθεση , λάσπης, ψεύδους και συκοφαντιών ,που είδαν το φως της επικαιρότητας της τελευταίες ημέρες και ενώ πλησιάζει επιτέλους η ώρα όπου θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτούς ,που πιστεύουν ότι μπορούν ανενόχλητα και ατιμώρητα να δυσφημούν, να κατηγορούν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ,κάνοντας χρήση ακόμα και φωτογραφικού υλικού που δεν έχει καμία σχέση με το πάρκο μας ,ήρθε η ώρα πλέον να παρουσιάσουμε την αλήθεια όπως όλοι εσείς , οι επισκέπτες μας, τη γνωρίζετε τόσα χρόνια.

Πρώτα απ’ όλα λοιπόν, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς, που σπεύσατε να σταθείτε σταθερά δίπλα μας σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες ημέρες. Μέσα από τη διαρκή σας παρουσία στο πάρκο ήσασταν σε θέση να γνωρίζετε πολύ καλά την αγάπη μας για τα ζώα, τη διαρκή μας προσπάθεια να εξελίσσουμε συνεχώς το πάρκο, τις εγκαταστάσεις μας, την ποικιλία των ζώων και των πτηνών μας και τη συνεχή βελτίωση της διαβίωσης τους, τη παροχή υπηρεσιών προς το κοινό μας.

Αυτό που δεν αντελήφθησαν οι συκοφάντες είναι ότι ένα ανοιχτό πάρκο είναι διαρκώς εκτεθειμένο, όχι μόνο σε ένα μεγάλο αριθμό αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου, αλλά κυρίως στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών του, που με τη παρουσία τους , αξιολογούν διαρκώς τη λειτουργία του πάρκου και κατά συνέπεια την ευζωία των ζώων και των πουλιών.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι εκτός από τους (εκ του πονηρού πράττοντες) για λόγους που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα, υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που διαφωνεί (επί της αρχής) στη λειτουργία παρόμοιων πάρκων και επιθυμεί την κατάργησή τους , διαφωνώντας με τη διαβίωση των ζώων σε περιορισμένους χώρους.

Σε αυτούς έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Σε επίπεδο τύπων :

Τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, προβλέπετε η λειτουργία αντίστοιχων ζωολογικών- θεματικών πάρκων.

Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας ,να ελέγξει κάθε απαιτούμενο νομιμοποιητικό έγγραφο, που με μεγάλη επιμέλεια συγκεντρώνουμε πριν από κάθε πράξη μας, που αφορά τη λειτουργία του κέντρου.

Σε επίπεδο αντίληψης και φιλοσοφίας:

Σε μια εποχή που οι σύγχρονες πόλεις του τσιμέντου ,στερούν από τον άνθρωπο τη δυνατότητα επαφής με τη φύση και τα ζώα και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν με τη χρήση της τεχνολογίας (ντοκιμαντέρ – εικονικός κόσμος) εμείς είμαστε σίγουροι ότι επιτελούμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο .Μέσα από τη λειτουργία του κέντρου, χιλιάδες παιδιά έρχονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε επαφή ακόμα και με τα πιο βασικά στην ιστορία του ανθρώπου ζώα όπως τα γαϊδουράκια, τα αρνάκια, τα γουρουνάκια, αλλά και όλα τα άλλα,(τα σπάνια), χαρίζοντάς τους σημαντικότατες βιωματικές εμπειρίες.

Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε σε κάθε επισήμανση και αναφορά των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως ήδη πράττουμε μέχρι τώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση των αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών που απαιτεί η λειτουργία παρόμοιων πάρκων, προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο αποτέλεσμα!»

patrastimes

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close