Μενού

Οι ευχές των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα

Shares 329

Τι σκέφτονται τα παιδιά για τα αδέσποτα; Τι περνάει από το μυαλό τους κάθε φορά που βλέπουν δίπλα τους ένα ζώο να πεινάει, να διψάει, να μην έχει οικογένεια;

Με το σκεπτικό αυτό το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές» έλαβαν την πρωτοβουλία να τους ζητήσουν να γράψουν μηνύματα μέσα από την καρδιά τους.
Η αρχή έγινε στο διεθνές σχολείο Λάρισας ICSL (International Community School Larissa) που δέχτηκε χωρίς δισταγμό να ετοιμάσει τα μηνύματα αγάπης στα Αγγλικά.

ευχές παιδιών αδέσποτα ζώα Αδέσποτα

Η συνέχεια έγινε στο περίπτερο του Σωματείου στο παζάρι της Λάρισας. Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την ιδέα και κάθισαν μαζί με τους Αδέσποτους Εθελοντές έκαναν ερωτήσεις για τα αδέσποτα ζώα και μοιράστηκαν μαζί τους τις ιστορίες τους.
Ακούσαμε λένε οι Αδέσποτοι Εθελοντές, τα παιδιά να περιγράφουν πως είδαν ένα ζώο να πεθαίνει μπροστά τους από φόλα ή χτυπημένο στην άκρη του δρόμου. Μας είπαν ότι έχουν συγγενείς που πέταξαν τα μωρά που γέννησε το κατοικίδιό τους σε κάδο και ρώτησαν αν είναι σωστό. Μας είπαν ότι στεναχωρήθηκαν όταν ο γείτονας που είχε έναν πολύ γλυκό σκύλο, τον βαρέθηκε και τον άφησε στο βουνό.

Όλες αυτές οι ιστορίες είναι ιστορίες τρόμου κι όχι αγάπης. Εμείς διδάσκουμε στα παιδιά μας το μέλλον και οφείλουμε να τους διδάξουμε το σωστό. Ας αφουγκραστούμε λοιπόν το μήνυμα που μας δίνουν και ας φροντίσουμε να τους προσφέρουμε κάτι καλύτερο, γιατί κατά πως φαίνεται αυτό που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετό, καταλήγουν οι Αδέσποτοι Εθελοντές.

 ert
Shares 329

Σχόλια


Read more:
Close