Μενού

Πανικόβλητο δελφίνι προσπαθεί να σώσει το μωρό του από τους δύτες στο αιματηρό κυνήγι στη θάλασσα του Ταϊτζί

Shares 115
Δύτες δελφίνι Βίντεο Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι κυνηγοί δελφινιών στο Taiji της Ιαπωνίας είχαν παγιδεύσει περίπου 300 δελφίνια κοντά στην ακτή. Μέσα στις επόμενες μέρες χώρισαν τις οικογένειες, μαζεύοντας τα νεότερα μέλη προκειμένου να πουλήσουν τα ομορφότερα μικρά σε θαλάσσια πάρκα.
Οι ακτβιστές, που εξαιτίας των αυστηρών μέτρων προστασίας του κυνηγιού παρακολουθούν συνήθως ανήμποροι να επέμβουν, μεταδίδουν δραματικές ιστορίες και εικόνες από τη διαδικασία επιλογής. Μερικές από αυτές εστιάζουν στο πώς πολλές μητέρες αγωνίζονται να προστατεύσουν τα μωρά τους από τους κυνηγούς. Η Peta έδωσε στη δημοσιότητα ένα σπαρακτικό βίντεο που δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια ενός δελφινιού να προστατέψει το μικρό του.
Το βίντεο κατέγραψε μια εθελόντρια που ήθελε να τεκμηριώσει την δραματική στιγμή και την συμπεριφορά των δελφινιών απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουν.
Οι δύτες κολυμπούν ανάμεσα στα παγιδευμένα σε ρηχά νερά δελφίνια και εντοπίζουν τη μητέρα με το μωρό της. Τα δελφίνια είναι νηστικά, στρεσαρισμένα και ταλαιπωρημένα και δείχνουν πολύ αδύναμα για να αντισταθούν.
Όταν οι άντρες αρπάζουν το μικρό και προσπαθούν να το απομακρύνουν για να το βάλουν στη βάρκα η μητέρα πανικοβάλλεται και προσπαθεί να το φτάσει για να το προστατεύσει. Κάνει τα πάντα και διακρίνεται η προσπάθειά της να χωρίσει τους ανθρώπους από το μωρό. Στο σημείο φαίνεται πως συγκεντρώνονται και άλλα δελφίνια για να βοηθήσουν. Δεν θα τα καταφέρουν και οι δύτες θα ανεβάσουν σχεδόν ανενόχλητοι το μικρό δελφίνι στη βάρκα.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες φάλαινες και δελφίνια είναι τα θύματα του αμφιλεγόμενου, ετήσιου κυνηγιού στο Taiji. Βασικός στόχος είναι τα μωρά που πωλούνται για μεγάλα ποσά. Αν τα υπόλοιπα δελφίνια είναι τυχερά, θα αφεθούν ξανά ελεύθερα στον ωκεανό. Κάποια θα πεθάνουν από τη πείνα ή τους τραυματισμούς όσο είναι παγιδευμένα. Όμως τις περισσότερες φορές, όταν τα μωρά απομακρυνθούν, ακολουθεί η σφαγή των υπολοίπων για το κρέας τους. Μια διαδικασία βάρβαρη που βάφει κόκκινα από το αίμα των δελφινιών τα νερά της θάλασσας.
Δύτες δελφίνι Βίντεο
Ο ισχυρισμός πως το κυνήγι είναι παλιά παράδοση, έχει καταρριφθεί καθώς διαπιστωμένα ξεκίνησε πρόσφατα και γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος. Και το κυνήγι έχει την υποστήριξη της πόλης Taiji η οποία αρνείται να το καταδικάσει και το προστατεύει από τους ακτιβιστές.
«Η τιμή του εισιτηρίου και μια ημερήσια εκδρομή σε ένα θαλάσσιο πάρκο δεν αξίζουν αυτό που συμβαίνει εδώ», λένε συγκλονισμένοι όσοι έχουν παρακολουθήσει το κυνήγι. Το μόνο τους όπλο είναι οι επιστολές που στέλνουν προς τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και τις αρχές στην πόλη Taiji, που όμως μένουν αναπάντητες. Οι βασικότεροι φορείς που δίνουν μάχη για τη διάσωση των δελφινιών, καταγράφουν τι συμβαίνει και με δράσεις έχουν μερικές φορές εμποδίσει ή ανατρέψει το κυνήγι είναι οι Sea Shepherd και Dolphin, οι οποίοι ζητούν ενίσχυση για το έργο τους και έδωσαν όλες τις πληροφορίες στην Peta για να τις μετατρέψει σε μια μαρτυρία διαμαρτυρίας που θα φτάσει σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: www.lifo.gr
Shares 115

Σχόλια


Read more:
Close