Μενού

Διέσωσαν τον σκύλο που έχει εγκλωβιστεί σε απρόσιτη παραλία της Κεφαλλονιάς

Shares 630

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση Tον σκύλο που εντοπίστηκε σε μια ερημική παραλία της Κεφαλλονιάς – μη προσβάσιμη από την ακτή – κατάφεραν να σώσουν φιλόζωοι και μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση που έστησαν χθες.

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση

Το ζώο δικαστικό έφαγε ό,τι του έδωσαν.

Το ζώο το εντόπισε ο ψαράς Παναγής Παπαδάτος ο οποίος περνούσε με το καΐκι έξω από την παραλία Βάλια, δηλαδή στους Άσπρους Βράχους ανάμεσα στο Πλατύ Γιαλό και στις Μηνιές. Ο άνθρωπος είδε ότι το ζώο μόνο του εκεί γαύγιζε επίμονα και κάλεσε τον «Ντορίς» αφού με το καΐκι δεν μπορούσε να πλησιάσει για να το πιάσει.

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση

Η πρόεδρος του συλλόγου πλάι στο ζώο που κρύφτηκε στη φωλιά του.

Έτσι την Τετάρτη το πρωί ο Διονύσης Καππάτος, γραμματέας, η Μαρίνα Μασσάδο πρόεδρος και ο Παύλος Γιωργηλάς μέλος του «Ντoρίς» έφτασαν εκεί διά θαλάσσης με τα κανό τους καθώς ο γκρεμός ύψους περίπου 35 μέτρων περιμετρικά της ακτής δεν επέτρεπε να φτάσουν εκεί από την ξηρά.

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση

Ήταν εκεί για περίπου 10 μέρες και επιβίωσε προφανώς πίνοντας βρόχινο νερό.

Ο σκυλάκος, μόλις είδε τους ανθρώπους έφαγε με μιας το φαγητό και το νερό που του άφησαν. Φαινόταν εξαντλημένος από την απόγνωση την πείνα και την δίψα και αφού καταβρόχθισε ό,τι του έδωσαν πήγε και κρύφτηκε στη φωλιά που είχε φτιάξει ψηλά μέσα στα βάτα.

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση

Πως έφτασε το σκυλί εκεί; Κάποιος το εγκατέλειψε ή το πέταξε στην ερημική ακτή;

Ο Λουίζτι – έτσι τον ονομάτισαν το τσομπανόσκυλο – δεν γαύγιζε στους σωτήρες του, αφου δεν είχε δυνάμεις ούτε γι’ αυτό, αλλά δεν τους βοήθησε κιόλας. Χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολλές φορές ώστε να καταφέρουν να πλησιάσουν και τελικά κουβάλησαν στα χέρια το ζώο που ζύγιζε μόλις 15 κιλά ενώ θα έπρεπε να είναι περίπου 30.

Σκύλος παραλία Κεφαλλονιά διάσωση

Στο καίκι καθώς ήταν αδύνατον να επιστρέψουν με τα κανό.

Τελικά ο Γεράσιμος Σκλαβουνάκης με το καΐκι του, αφού τον είχαν ενημερώσει, έφτασε εκεί – καθώς ο άνεμος είχε δυναμώσει αρκετά – και παρέλαβε το ζώο και τους ανθρώπους. Ο σκύλος μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και οι σωτήρες του αναμένουν πλέον τη διάγνωση. Υπολογίζεται ότι το ζώο βρισκόταν στην ακτή για περίπου 10 μέρες.

Πηγή

Shares 630

Σχόλια


Read more:
Close