Μενού

Παχύσαρκο νεαρό κορίτσι άρχισε να κάνει τζόκινγκ μαζί με το σκύλο της και δείτε πως έχει γίνει σήμερα

Shares 292

τζόκινγκ Σκύλος Αυτή η έφηβη είχε μεγάλο πρόβλημα με την παχυσαρκία. Όταν, όμως, απέκτησε σκυλί, τα πράγματα άλλαξαν. Άρχισαν να τρέχουν μαζί και έχασε συνολικά 86 κιλά!

Η παχυσαρκία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα στις ανεπτυγμένες χώρες. Το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι. Ο τρόπος ζωής μας, που είναι κυρίως καθιστικός, είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε αυτή την κατάσταση.

τζόκινγκ Σκύλος

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή, η οποία βασίζεται συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς θέμα εμφάνισης, αφού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια ή διαβήτη τύπου 2. Τα θύματα αυτού του προβλήματος είναι τα παιδιά, τα οποία, εάν δεν μάθουν σε μία υγιεινή διατροφή, καταλήγουν σε κακές διατροφικές συνήθειες.

Η 18χρονη Jenna Winchester από τη Νέα Υόρκη, δεν έμαθε ποτέ πώς να τρώει σωστά, ούτε ότι πρέπει να ασκείται τακτικά. “Είχα υπερβολικό βάρος σε όλη μου τη ζωή, και μεγαλώνοντας ένιωθα όμορφα με το φαγητό και πάντα έτρωγα,” είπε η νεαρή κοπέλα.

τζόκινγκ Σκύλος

Credit: Instagram | Jenna Winchester

Η νεαρή έφηβη άκουσε πολλές προσβολές για την εμφάνισή της, γεγονός που έκανε τη ζωή της πολύ άσχημη. “Άκουγα πολλά κακόβουλα σχόλια, όπως “ελπίζω να μην έσπασε πάτωμα” όταν έπεφτα ή γλιστρούσα. Πολλοί άνθρωποι γελούσαν πίσω από την πλάτη μου, μερικοί από αυτούς ήταν και “φίλοι” μου.”

τζόκινγκ Σκύλος

Η Jenna ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει, αλλά το χειρότερο ήταν ότι είχε συνηθίσει να ξεσπάει στο φαγητό. “Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω, αφού η κατάστασή μου είχε φτάσει στο απροχώρητο. Είχα κατάθλιψη, άγχος και ποτέ μου δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίζω τα προβλήματά μου χωρίς φαγητό.”

τζόκινγκ Σκύλος

Αλλά μια μέρα συνειδητοποίησε ότι έτσι οδηγούνταν προς την καταστροφή. “Όταν είχα φτάσει τα 180 κιλά παρατήρησα ότι η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου μου δεν έκλεινε και όταν πια κούμπωνε, εγώ δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου,” είπε.

τζόκινγκ Σκύλος

Credit: Instagram | Jenna Winchester

Η Jenna ξεκίνησε αλλάζοντας τις διατροφικές της συνήθειες και συμπεριέλαβε την άσκηση στην καθημερινή της ρουτίνα. “Έτσι άρχισα να κάνω βόλτες γύρω από τη γειτονιά μου και έκοψα όλα τα ζαχαρούχα και επεξεργασμένα τρόφιμα που έτρωγα.”

τζόκινγκ Σκύλος

Το σκυλί, όμως, ήταν ένα νέο κεφάλαιο για την Jenna. “Από τότε που πήρα τη σκυλίτσα μου, άρχισα να πηγαίνω περισσότερες βόλτες την ημέρα και έπειτα άρχισα να κάνω και ασκήσεις και πολλά άλλα πράγματα. Όταν ήταν κουτάβι, μασούσε τα πάντα, έτσι σκέφτηκα ότι αν ήταν κουρασμένη από τις βόλτες δεν θα είχε κουράγιο για να καταστρέφει τα πράγματα στο σπίτι. Αλλά με την πάροδο του χρόνου έγινε η καλύτερή μου φίλη και με βοήθησε να χάσω βάρος.”

τζόκινγκ Σκύλος

Credit: Instagram | Jenna Winchester

Με αυτόν τον τρόπο, η Jenna έχασε 88 κιλά. Ήξερε ότι η πηγή της επιτυχίας της ήταν η υγιεινή διατροφή και η καθημερινή άσκηση. “Έκοψα τα πάντα, δεν έπινα καθόλου αναψυκτικά και δεν είχα φάει καθόλου ζαχαρώδη για 2 χρόνια. Άρχισα να βγαίνω βόλτα με τη Nadia και τώρα πηγαίνω στο γυμναστήριο για μια ώρα κάθε μέρα, κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα αφού δεν μπορούσα πριν να τρέξω,” είπε η Jenna για την αλλαγή της.

τζόκινγκ Σκύλος

Credit: Instagram | Jenna Winchester

Το παράδειγμα της Jenna δείχνει το πώς ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει την υγεία μας. Δυστυχώς, τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τόσο διαδεδομένα, που είναι πολύ δύσκολο να τα αποφύγουμε. Αλλά, όπως είδαμε, σιγά – σιγά ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

τζόκινγκ Σκύλος

Και όπως είπε και η Jenna: «Τώρα που βλέπω πόσο ζυγίζω, αισθάνομαι ότι θα τρελαθώ από τη χαρά μου. Με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτό που έχω καταφέρει».

διαφορετικό

Shares 292

Σχόλια


Read more:
Close