Μενού

Ούτε τρίχα χαμένη! 6 πρακτικές χρήσεις για τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας που αξίζει να δοκιμάσετε. (Βίντεο)

Shares 191

Σκύλος Μέχρι τώρα προσπαθούσατε με κάθε τρόπο να απαλλαγείτε από τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας σας. Πώς σας φαίνεται η ιδέα να αρχίσετε να τις… εκμεταλλεύεστε;

Δοκιμάστε τις 6 ιδέες που σας προτείνουμε και σίγουρα θα αρχίσετε να βλέπετε τις τρίχες του αγαπημένου σας τετράποδου με άλλο μάτι!

1. Χρησιμοποιήστε τις ως γέμισμα για μαξιλάρια, το κρεβάτι ή για τα παιχνίδια του.

Σκύλος

2. Φτιάξτε παιχνίδια για τη δική σας ή για άλλες γάτες.
Οι γάτες λατρεύουν τα μάλλινα παιχνίδια (επειδή κολλάνε στα νύχια τους) – ειδικά αν είναι φτιαγμένα από δικές τους τρίχες, με το δικό τους άρωμα.

  • Ξεκινήστε απλά φτιάχνοντας «μουστάκια»*.
  • Οι μπαλίτσες είναι επίσης πολύ εύκολες στην κατασκευή. Πλάστε το τρίχωμα που μάζεψε η βούρτσα τους σαν κεφτεδάκι (όπως θα κάνατε και με λίγο αλουμινόχαρτο). Στη συνέχεια, βρέξτε το με νερό και σαπούνι πιάτων για να σφίξουν οι ίνες και να γίνει πιο συμπαγές. Ξαναπλάστε το κάτω από τη βρύση για να φύγει το σαπούνι και να αποκτήσει το μπαλάκι μεγαλύτερη αντοχή. Αφήστε το να στεγνώσει και έτοιμη μια τσόχινη μπάλα για τη γάτα σας.
  • Με παρόμοια τεχνική μπορείτε να φτιάξετε τσόχα από τις τρίχες τους και με αυτή παιχνίδια ή ακόμα και σπιτάκια.

Σκύλος

3. Φτιάξτε νήμα.
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά σε βόρειες χώρες οι κάλτσες από τρίχα σκύλου είναι δημοφιλείς εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Μάλιστα, λέγεται ότι το μαλλί του σκύλου προσφέρει μεγαλύτερη θερμική προστασία από αυτό των προβάτων, είναι δηλαδή πιο ζεστό. Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετά βιβλία στο εμπόριο αφιερωμένα στην τέχνη του πλεξίματος με μαλλί σκύλου (όπως το «Knitting With Dog Hair» των Kendall Crolius & Anne Montgomery).
Φυλάξτε, λοιπόν, το μαλλί που αφαιρείτε από τη βούρτσα του. Στο επόμενο στάδιο έχετε δυο επιλογές:

  • Να προχωρήσετε οι ίδιοι σε ξέσιμο και γνέσιμο.**
  • Να παραδώσετε σε κάποιον ειδικό τις τρίχες και να σας επιστρέψει τα κουβάρια.

Σκύλος

4. Βελτιώστε το χώμα.
Οι τρίχες των τετράποδων είναι πλούσιες σε άζωτο και μπορούν να κάνουν θαύματα για το χώμα. Επειδή χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αποσυντεθούν, αν σκοπεύετε να τις προσθέσετε στον κομποστοποιητή σας είναι καλή ιδέα να τις κόψετε, πρώτα, σε μικρότερα μήκη. Εναλλακτικά, προσθέστε τις απευθείας στο χώμα, ανακατεύοντας.

Σκύλος

5. Βοηθήστε τα πουλιά.
Συνήθως, τους αρέσει το εσωτερικό της φωλιάς τους να έχει μαλακή επένδυση και οι τρίχες των τετράποδων είναι ιδανικές. Τοποθετήστε τις τούφες που αφαιρείτε κατά το βούρτσισμα του τετράποδου στις κορυφές των θάμνων. Μπορείτε, επίσης, να ετοιμάσετε ένα πλήρες καλάθι με οικοδομικά υλικά για φωλιές: τρίχες κατοικιδίου, κλαδάκια, πευκοβελόνες, κομμάτια φλοιού. Αποφύγετε να προσφέρετε στα πουλιά τρίχες που έχουν ψεκαστεί προσφάτως με αντιπαρασιτικά σκευάσματα, καθώς είναι τοξικές για τους φτερωτούς επισκέπτες.

Σκύλος

6. Διώξτε τα παράσιτα από τα φυτά σας.
Πασπαλίζοντας τρίχες γύρω από τα φυτά θα κρατήσετε μακριά παράσιτα, γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια που μέχρι τώρα έκαναν πάρτι στις γλάστρες σας. Μάλιστα, η απωθητική δράση των τριχών φαίνεται πως λειτουργεί και με μεγαλύτερα ζώα, όπως κουνέλια, ρακούν ή ελάφια (και πιθανώς τη γάτα του γείτονα).

Για να συγκεντρώσετε τις πολυπόθητες τρίχες των τετράποδων, βουρτσίστε τους καθημερινά και φυλάξτε την παραγωγή σε μια σακούλα.

Σκύλος

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι ένα τελευταίο όφελος από αυτή τη διαδικασία. Όλες αυτές οι τρίχες που θα κατέληγαν, διαφορετικά, στο μαξιλάρι του, στο πάτωμα ή στα έπιπλα βρίσκονται πλέον στη σακούλα σας. Όσο για τις ελάχιστες τρίχες που τόλμησαν να αποδράσουν από τη βούρτσα του, αρκεί ένα γρήγορο πέρασμα με την εύχρηστη σκούπα Swiffer για να τις «παγιδεύσει» και να αφήσει το πάτωμα πιο καθαρό παρά ποτέ.

Έτοιμη η φωλιά με εσωτερικό από τρίχες σκύλου!

Σκύλος

* Δείτε πώς θα φτιάξετε μουστάκια

** Δείτε πώς θα φτιάξετε νήμα


trihes.gr

Shares 191

Σχόλια


Read more:
Close