Μενού

Ο βασιλιάς των ζώων πατά για πρώτη φορά στο βασίλειό του (Εικόνες)

Shares 50

ζώα Το μεγάλο ταξίδι δυο λονταριών από το τσίρκο στην ελευθερία – Φωτογραφίες και βίντεο

Την υπέροχη ανεκτίμητη αίσθηση της ελευθερίας απόλαυσαν για πρώτη φορά δύο 8χρονα λιοντάρια που είχαν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε βουλγαρικό τσίρκο που περιόδευε στην ανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.

Όταν η Βουδαπέστη απαγόρευσε πέρσι τη χρήση ζώων στο τσίρκο, τα δύο αδέλφια αφέθηκαν για μήνες να μαραζώσουν στο θλιβερό βαγόνι τους.

Τελικά τα λιοντάρια διασώθηκαν από την οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής Born Free η οποία οργάνωσε το ταξίδι των 17.000 χιλιομέτρων μέχρι τη Νότιο Αφρική όπου είδαν και πάτησαν για πρώτη φορά το περιβάλλον στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να είχαν ζήσει εξ αρχής.

Τη φροντίδα τους ανέλαβε πλέον το καταφύγιο της οργάνωσης.

Το επικό τους ταξίδι άρχισε σε ένα σπίτι της κεντρικής Βουλγαρίας από όπου μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς και στη συνέχεια στο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Από το Χίθροου πέταξαν έως το Γιοχάνεσμπουργκ όπου με κομβόι αυτοκινήτων οδηγήθηκαν στο καταφύγιο Shamwari όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε αφρικανικό έδαφος.

«Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να πάρουμε αυτά τα ζώα και να τους προσφέρουμε ένα μόνιμο σπίτι στην Αφρική. Είναι μεγάλη η αντίθεση από τα βαγόνια του τσίρκου όπου βρέθηκαν», τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης.

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

ζώα

newsbeast.gr

Shares 50

Σχόλια


Read more:
Close