Μενού

Ο Τ-Ρεξ έτρεχε γρηγορότερα από το Γιουσέιν Μπολτ; 4+1 μύθοι για δεινόσαυρους!

Shares 8

Τ Ρεξ δεινόσαυροι Ετρεχε 40 χιλ. την ώρα – όσο ένας πολύ γρήγορος άνθρωπος.Σε νεαρή ηλικία είχε φτερά. Δεν ήταν ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος. Μύθοι για τον Τ-Ρεξ που θα περνούσε ο Γ. Μπολτ!

Δεινοσαυρομάνια! Αυτό είναι το κινηματογραφικό «ρεύμα» της εποχής με αφορμή την ταινία «Jurassic World» που είναι το χιτ της κινηματογραφικής σαιζόν και φέρνει στην επικαιρότητα αυτά τα πλάσματα που έζησαν στον ίδιο πλανήτη με εμάς εκατομμύρια χρόνια πριν. Ως γνωστόν, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν 22 χρόνια μετά την πρώτη, τρομακτική επίσκεψη στο πάρκο ψυχαγωγίας, για να σαρώσουν ξανά τα ταμεία, ειδικά στη 3D εκδοχή. Η υπερπαραγωγή πέτυχε το καλύτερο παγκόσμιο άνοιγμα όλων των εποχών, με εισπράξεις 511,8 εκατ. δολαρίων το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά που μία ταινία «σπάει» το φράγμα των 500 εκατ. δολαρίων σε ένα και μόνο σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «How it Works», μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία για τους δεινόσαυρους έρχονται στην επιφάνεια με αφορμή τη νέα ταινία σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ – σκηνοθέτη δύο εκ των πρίκουελ  «Jurassic Park» –  που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 11 Ιουνίου, και υπογράφει σκηνοθετικά ο νεοεμφανιζόμενος Κόλιν Τρεβόροφ. Ιδού, λοιπόν, πέντε κινηματογραφικοί μύθοι για τους δεινόσαυρους στα «Jurassc Park» που προηγήθηκαν.

Πέντε κινηματογραφικοί μύθοι για τον Τυρανόσαυρο Ρέξ

  •    Παρ” ότι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των ταινιών Τζουράσικ Πάρκ, ο Τυρανόσαυρος Ρεξ δεν έζησε την Ιουρασική περίοδο (199,6 έως τα 145,5 εκατομμύρια χρόνια πριν) αλλά την μετανεγέστερη Κρητιδική περίοδο (100 – 65,5 εκατομμύρια χρόνια πριν), εποχή κατά την οποία εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.
  • Ο Τ-Ρεξ δεν είχε, όπως πιστευόταν, λεπιδωτό δέρμα. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι το δέρμα του σώματός τους ήταν ποικίλο και μάλιστα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους ήταν διακοσμημένο με φτερά.
  • Ο Τ- Ρεξ θεωρούνταν ως ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος. Αυτό δεν είναι ακριβές. Παλαιοντολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι ότι ο Σπινόσαυρος ήταν μεγαλύτερος από τον Τ-Ρεξ και «άγγιζε» τα 3 μέτρα σε μήκος.
  • Ενας άλλος μύθος είναι ότι ο Τυρανόσαυρος μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα όσο ενός αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσε να τρέξει το πολύ με 40 χιλιόμετρα την ώρα δηλαδή παρόμοια μ” αυτή ενός πολύ γρήγορου ανθρώπου. Δηλαδή, πιθανόν μόνο ο Γιουσέιν Μπολτ ο οποίος μπορεί να πιάσει ταχύτητα 44 χλμ./ώρα θα του ξέφευγε. – εκτός κι αν … σκόνταφτε σε καμία πέτρα.

thetoc.gr

Shares 8

Σχόλια


Read more:
Close