Μενού

Ο σκύλος μου μαδάει! Πώς μπορώ να περιορίσω την τριχόπτωση;

Shares 37

τριχόπτωση Σκύλος Οι σκύλοι χάνουν τρίχωμα για πολλούς λόγους. Είναι μια φυσική διαδικασία πολύ σημαντική. Με αυτό τον τρόπο κρατούν το τρίχωμα και το δέρμα τους υγιές. Πρέπει να πέσει το παλιό τρίχωμα ώστε στην θέση του να βγει καινούριο. Δεν χάνουν όλοι οι σκύλοι την ίδια ποσότητα τριχώματος και με την ίδια συχνότητα. Η κάθε φυλή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. 

Ο ήλιος και η θερμοκρασία «δίνουν σήμα» στις ορμόνες του σώματος που ελέγχουν την ανάπτυξη και πτώση του τριχώματος. Φυσικά επειδή οι σκύλοι μας μένουν μαζί μας μέσα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία έχει κατά κάποιο τρόπο διαταραχθεί. Το καλοκαίρι που κάνει ζέστη απολαμβάνουν τον δροσερό περιβάλλον του σπιτιού και αντίστροφα το χειμώνα.

Tips που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της τριχόπτωσης στον σκύλο σας.

  1. Μία συχνή αιτία της έντονης τριχόπτωσης είναι το στρες. Φροντίστε ώστε ο σκύλος σας να ζει σε ένα περιβάλλον που θα νιώθει ασφάλεια και θα είναι χαρούμενος. Σε καμία περίπτωση μην φωνάζεται και μην τον χτυπάτε. Αναπτύξτε από μικρή ηλικία μία γλώσσα επικοινωνίας ώστε να μπορέσετε να ζήσετε αρμονικά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκπαίδευση. Η απομόνωση και η έλλειψη άσκησης είναι επίσης πολύ σημαντικοί παράγοντες που βοηθάνε στην ανάπτυξη στρες.
  2. Φροντίστε να του παρέχετε μία ισορροπημένη διατροφή που βοηθάει στην καλή υγεία του δέρματος και της τρίχας του. Μην αγοράζεται χύμα τροφή. Δεν είναι ποτέ καλής ποιότητας.
  3. Έχει αποδειχθεί πως το λάδι σολομού βοηθάει πολύ. Απλά προσθέστε την ποσότητα που αναγράφετε στο σκεύασμα στο φαγητό του. Μπορείτε να το βρείτε σε καλά pet shop.
  4. Μην κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας πάρα πολύ συχνά. Συμβουλευτείτε τον εκτροφέα ή τον κτηνίατρο σας. Κάθε φυλή είναι φιαφορετική. Αμέσως μετά το μπάνιο θα πρέπει να στεγνώνεται τον σκύλο πάρα πολύ καλά. Τα ανθρώπινα σαμπουάν δεν είναι κατάλληλα για τους σκύλους και μπορεί να δημιοιυργήσουν πρόβλημα.
  5. Φροντίστε για να είστε συνεπείς με το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης του σκύλου. Τα παράσιτα είναι συχνή αιτία απώλειας τριχώματος.
  6. Το βούρτσισμα είναι μία από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που έχεις ως ιδιοκτήτης σκύλου. Απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και κύτταρα από το σώμα του σκύλου και κρατάει το δέρμα του υγιές. Επίσης, πολλές τρίχες πέφτουν και κατά τη διάρκεια της βόλτας.

petsonly.gr

Shares 37

Σχόλια


Read more:
Close