Μενού

Νιώθει τόση μοναξιά, που κρατάει την δική της ουρά! 36 χρόνια μοναξιάς είναι αρκετά…

Shares 11K

ούρα Αυτή η ελεφαντίτσα αιχμαλωτίστηκε από μωρό από την περιοχή όπου γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα το 1977 και έχει περάσει τα τελευταία 36 χρόνια σε ένα κελί ενός ζωολογικού κήπου.

Προσπαθήστε να φανταστείτε που ζείτε ολόκληρη τη ζωή σας σε ένα δωμάτιο, βλέποντας τους ίδιους τέσσερις τοίχους κάθε μέρα. Να μην έχετε καθόλου φίλους ή συντροφικότητα και τίποτα απολύτως για να περάσει η ώρα ή να σας προσφέρει άνεση και διασκέδαση. Και ποτέ να μην έχετε δικαίωμα να φύγετε. Αυτό ακριβώς είναι η ζωή για την Μάλι.

Δυστυχώς η αιχμαλωσία έχει αφήσει τα σημάδια της στη Μάλι. Το σκληρό σκυρόδεμα που έχει στο έδαφος και περπατάει καθημερινά της έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα πόδια. Μια ανεξάρτητη κτηνίατρος από τις ΗΠΑ που επισκέπτεται και παρατηρεί την Μάλι, αναφέρει ότι η Μάλι βρίσκεται σε συνεχή πόνο, αλλά ο ζωολογικός κήπος δεν παρέχει καμία θεραπεία για τις ασθένειές της. Παραδέχονται πως δεν γνωρίζουν πως να φροντίσουν κατάλληλα για έναν ελέφαντα. Η πιο κοινή αιτία του πρόωρου θανάτου ελεφάντων που βρίσκονται σε αιχμαλοσία, όπως η Μάλι, είναι η αρθρίτιδα και οι σοβαρές λοιμώξεις στα πόδια.

Η Μάλι και χιλιάδες άλλα ζώα κρατούνται καθημερινά αιχμάλωτα μακρυά από το φυσικό τους περιβάλλον σε άθλιες συνθήκες, βασανίζονται σιωπηλά γιατί πολύ απλά δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν άνθρωποι,να έχουν φωνή να φωνάξουν βοήθεια, χαρτί να γράψουν παρακαλώ και δύναμη να ξεφύγουν από τα χέρια του αγριότερου και πιο επικίνδυνου ζώου στον πλανήτη- τον άνθρωπο!
Στηρίξτε τον αγώνα που κάνει το i-Pet.gr μέσω των social media για ενημέρωση όλου του κόσμου για τέτοια ζητήματα.

Ας γίνουμε η φωνή, η γραφή και η δύναμη όλων αυτών των ψυχών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Μπορείτε να βρείτε και εσείς τρόπους να βοηθήσετε την προσπάθεια που γίνεται για την απελευθέρωση της Μάλι από τον παγκόσμιο οργανισμό Peta στην σελίδα www.freemali.com.

Shares 11K

Σχόλια


Read more:
Close