Μενού

Μικρός ουρακοτάγκος αργοπέθαινε κλεισμένος σε χαρτόκουτο (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 370

ουρακοτάγκος Βρέθηκε σε τραγική κατάσταση αλλά διασώθηκε και αναρρώνει- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε καλά χέρια βρίσκεται για πρώτη φορά στη ζωή του ο μικρός ουρακοτάγκος της φωτογραφίας ο οποίος έζησε μόνο την παραμέληση και την κακομεταχείριση στα χέρια των ανθρώπων που τον είχαν στην κατοχή τους, στην Ινδονησία.

Η ομάδα της International Animal Rescue νόμισε αρχικά πως το μωρό ήταν νεκρό, όταν το εντόπισαν να κείτεται μέσα στο χαρτονένιο «φέρετρό» του με τα μικρά του χέρια τυλιγμένα γύρω από το σώμα του.

Του έλειπε το τρίχωμα και το δέρμα του μαδούσε λόγω σαρκοπτικής ψώρας, σοβαρής δερματικής ασθένειας.

Η ομάδα σοκαρίστηκε από την κατάσταση του μικρού- τον οποίο ονόμασε Gito- και τον μετέφερε στο κέντρο αποκατάστασης ουρακοτάγκων στο Βόρνεο για άμεση ιατρική φροντίδα.

Το μωρό είναι περίπου τεσσάρων μηνών σε ηλικία και το κρατούσαν ως κατοικίδιο σε χωριό της Ινδονησίας.

Οι ειδικοί του καταφυγίου εκτιμούν πως αγοράστηκε για λιγότερα από 30 δολάρια από κάποιον που σίγουρα σκότωσε τη μητέρα του για να της κλέψει το μικρό της.

Τον είχαν κλεισμένο μέσα στο κουτί, ήταν βρώμικος, γεμάτος ούρα, και τον τάιζαν μόνο με συμπυκνωμένο γάλα που είχε ως αποτέλεσμα να μην τρέφεται επαρκώς και να είναι αφυδατωμένος.

Όταν μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ο Gito είχε πυρετό και δυσκαμψία- είχε την όψη μούμιας.

Οι κτηνίατροι του έβαλαν αμέσως ορό για να ενυδατωθεί και τον υπέβαλλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σε θεραπείες για την ανακούφισή του από το πόνο και τη φαγούρα που προκαλεί η ψώρα.

«Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των δασικών πυρκαγιών που καταστρέφουν την Ινδονησία», τόνισε ο Alan Knight, επικεφαλής της  International Animal Rescue, «που αφήνουν τους ουρακοτάγκους χωρίς τροφή και καταφύγιο. Αυτοί που γλιτώνουν από τις φωτιές και δεν καίγονται ζωντανοί μένουν εκτεθειμένοι και ευάλωτοι, λιμοκτονούν ή δολοφονούνται ή αιχμαλωτίζονται από τον άνθρωπο. Ο Gito βρίσκεται τώρα σε ασφαλές μέρος και αναρρώνει αλλά δυστυχώς είναι πολλοί άλλοι ουρακοτάγκοι σαν κι αυτόν που χρειάζονται τη φροντίδα μας».

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

ουρακοτάγκος

newsbeast.gr

Shares 370

Σχόλια


Read more:
Close