Μενού

5 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα σταθερό δεσμό με το σκύλο σας

Shares 0

Ψάχνετε για τρόπους για να έρθετε πιο κοντά στο σκύλο σας; Συγκεντρώσαμε 5 τρόπους για να δημιουργήσετε ένα δεσμό με το σκύλο σας.

Ενώ αγαπάμε τα κατοικίδιά μας και τα θεωρούμε βασικά μέλη της οικογένειάς μας, είναι δέσμευση μας να τα προστατεύουμε –γιατί μας χρειάζονται για τη συντήρησή μας και εμείς για την άνεσή μας- και έτσι συνυπάρχουμε χαρούμενα. Ή είναι κάτι παραπάνω; Αυτή είναι μια ερώτηση. Αν θα μπορούσες να βρεις έναν τρόπο να δεθείς ουσιαστικά με το σκύλο σου και όχι απλά να μοιράζεσαι το χώρο μαζί του, θα ενδιαφερόσουν;

Φυσικά και ναι. Και γι’ αυτό το λόγο μοιραζόμαστε 5 εύκολα βήματα για το πώς να χτίσεις έναν ισχυρό δεσμό με το σκυλάκι σου.

Χτίστε εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη δημιουργεί ένα επίπεδο άνετης προβλεψιμότητας για το σκύλο σας. Ξέρει ότι μπορεί να βασίζεται σε εσάς για να τα καταφέρει όταν το χρειάζεται περισσότερο – γεύματα, βόλτες, ή άνεση κατά τη διάρκεια στρεσογόνων ασχολιών. Αλλά χρειάζεται να υπάρχει ένα κυρίαρχο επίπεδο εμπιστοσύνης που δεν κλονίζεται όταν οι δραστηριότητες ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες νόρμες. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και να δεθείτε με το σκύλο σας είναι πάντα να είστε δίκαιοι και να μην τον πειράζετε. Μην παριστάνετε ότι υπάρχει ένα κέρασμα αν δεν υπάρχει. Μην τον κοροϊδεύετε ότι θα τον πάτε για βόλτα στο πάρκο, όταν στην ουσία τον πηγαίνετε στον κτηνίατρο. Ξέρετε τις λέξεις που τον ενθουσιάζουν –μην τον κακοποιείτε.

Χρησιμοποιήστε την εκπαίδευση που βασίζεται στην ανταμοιβή

Όλα τα σκυλιά απαιτούν εκπαίδευση κάποια στιγμή στις ζωές τους. Είτε πρόκειται για να μάθουν τις βασικές εντολές, να βοηθηθούν στην κοινωνικοποίηση ή να περιορίσουν τις άσχημες συνήθειες, το να μαθαίνετε το σκύλο σας νέες συμπεριφορές είναι απλά ένα μέρος της συμβίωσής σας. Και είναι κατά τη διάρκεια αυτής της ανάπτυξης που μαθαίνει παραπάνω από το πώς απλώς να ανταποκρίνεται στις εντολές. Ενώ δουλεύει σκληρά για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας, σημειώνει επίσης πώς ανταποκρίνεστε όταν κάνει κάτι λάθος. Μη δημιουργήσετε ένα περιβάλλον φόβου. Φτιάξτε ένα δεσμό με το σκύλο σας χρησιμοποιώντας μία εκπαίδευση που βασίζεται σε ανταμοιβές για να επαινέσετε και να αναγνωρίσετε τις καλές μέρες του, και ξεχάστε τις επιτιμήσεις και την τιμωρία στις όχι και τόσο καλές προσπάθειές του.

Θέστε προσδοκίες

Δεν υπάρχουν πολλά σκυλιά που δεν ενθουσιάζονται από τις λέξεις “καλό παιδί”. Και είτε είναι για να αναγνωρίσετε ένα κόλπο που έκανε ή μία άτακτη συμπεριφορά που ξεπέρασε, οι σκύλοι απλά αγαπούν τον προφορικό έπαινο και αντιμετωπίζουν τις ανταμοιβές που τους λένε ότι έχουν κάνει καλή δουλειά. Σημαίνει ότι δουλεύετε σαν μία σταθερή, δεμένη ομάδα και αυτό το λατρεύει. Έτσι προετοιμάστε το σκύλο σας για επιτυχία καθιερώνοντας συνεκτικούς κανόνες και δημιουργώντας προσδοκίες που τον κρατάνε ενήμερο για το τι απαιτείται από αυτόν. Κάντε τες εφικτές και κατάλληλες για την ηλικία του, τη ράτσα του και την υγεία του, αλλά σιγουρευτείτε ότι γνωρίζει ποιες είναι και ότι πανηγυρίζετε μαζί κάθε φορά που τις πραγματοποιεί.

Φυσική στοργή

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται φανερό, δεν το πραγματοποιούμε πολλές φορές με έναν τρόπο που είναι γεμάτος νόημα στο σκύλο μας. Παρέχοντάς του άνετα κρεβάτια ή τσιριχτά παιχνίδια και παίζοντας κρυφτό στην αυλή ή αφήνοντάς τον α τρέξει ελεύθερος στο πάρκο, μπορεί να μοιάζει ότι δείχνουμε στοργή στο σκύλο μας, αλλά στην ουσία, απλά νοιαζόμαστε για αυτόν. Η στοργή έρχεται στη μορφή της φυσικής επαφής – αγκαλιές στον καναπέ, τρίψιμο της κοιλιάς του, χαϊδεύοντας το κεφάλι του ή κάνοντας συνεδρίες περιποίησης που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση καθώς το βουρτσίζετε. Παρέχοντας άμεση επαφή με το κατοικίδιό σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χτίσετε μια σύνδεση και να αναπτύξετε ένα διαρκή δεσμό.

Κατανόηση των ορίων του

Σεβαστείτε τα όρια του σκύλου σας. Είτε προκαλείται από φόβο (αστραπές και πυροτεχνήματα), μέχρι προσωπικές αδιαθεσίες (οι σκύλοι μου σιχαίνονται να βουρτσίζονται) ή πρόκειται απλά για έλλειψη εμπιστοσύνης στους ξένους που πρέπει να δουλέψετε μαζί, μην εκβιάζετε τη λύση. Ενώ, το πρώτο βήμα είναι απλώς να αναγνωρίζετε το ερέθισμα, το επόμενο είναι να αναπτύξετε ένα σχέδιο που σκοπεύει να ξεπεράσει την κατάσταση. Προσφέρετε ανταμοιβές αν το κατοικίδιό σας επιτρέπει να λιμάρετε τα νύχια του ή κάνει κάποια πρέπουσα δραστηριότητα-άσκηση. Καταδιώκοντας το σκύλο σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διαλύσετε το δεσμό που χτίσατε μαζί του.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close