Μενού

Μια γερακίνα κρατούσε για κατοικίδιο σε κλουβί εστιάτορας στην Κρήτη

Shares 77

Το πουλί περιέθαλψε το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

κλουβί γερακίνα κατοικίδιο γερακίνα Μια γερακίνα κρατούσε σε ένα κλουβί για κατοικίδιο, ένας εστιάτορας στην περιοχή Τρυπητή της Κρήτης.Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, μετά από καταγγελίες πολιτών ενημερωσε  την Προϊσταμένη του Δασονομείου Μοιρών-Βώρων κα Ελένη Στιβαχτάκη και το ζώο κατασχέθηκε.

κλουβί γερακίνα κατοικίδιο γερακίνα Αναλυτικότερα:

O δασοφύλακας κος Νικόλαος Γιαννικάκης όπου και κατάσχεσε το ζώο, το οποίο και μας παραδόθηκε σήμερα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόκειται για Γερακίνα (Buteo buteo), φετινό μικρό  που πιθανόν χάθηκε από τους γονείς του. Έχει πληγή στο κήρωμα της μύτης από την προσπάθειά του να βγει από το κλουβί  και τα φτερά του είναι ταλαιπωρημένα από τον ίδιο λόγο. Ο ιδιώτης  που κρατούσε το ζώο ισχυρίστηκε ότι το βρήκε τις μέρες του καύσωνα διψασμένο και το μάζεψε.

Όταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη, το πιάνουμε και το τοποθετούμε σε χάρτινο κουτί, σε ήσυχο και σκιερό μέρος. Τα άγρια ζώα δεν αισθάνονται καλά με την παρουσία των ανθρώπων, στρεσάρονται και χτυπιούνται όταν είναι σε κλουβί εκτεθειμένα στην παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων. Στην συνέχεια ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση τις αρμόδιες Αρχές (το κοντινότερο Δασονομείο ή Δασοφυλακείο). Σε καμία περίπτωση δεν το κρατάμε. Εκτός από παράνομο μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή του.

Ευχαριστούμε πολύ τους πολίτες που  δεν αδιαφορούν αλλά μας ενημερώνουν για αυτά τα περιστατικά. Και φυσικά πολλά ευχαριστώ στην Προϊστάμενη αλλά και τους εργαζόμενους του Δασονομείου Μοιρών για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία

Όχι σκουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες και σε ακτές και σίγουρα όχι άγρια ζώα φυλακισμένα σε ταβέρνες.

πηγή

Shares 77

Σχόλια


Read more:
Close