Μενού

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Shares 299
σκυλιά Από τους κτηνιάτρους της Κτηνιατρικής Κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξετάστηκαν και…

τα τρία σκυλιά που εντοπίστηκαν χτυπημένα στα πόδια στην περιοχή Κάτω Σχολάρι στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μαρτίου.

Τα τρία σκυλιά – δύο θηλυκά και ένα αρσενικό – τα μάζεψαν η Βάσω και η Ντόλυ Χατζημανώλη από το δρόμο μετά την έκκληση που έγινε γι’ αυτά μέσω facebook και ενώ είχαν γίνει μούσκεμα από τη βροχή στις 6 Μαρτίου. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης.

σκυλιά

O Αλκίνοος την ώρα της εξέτασης.

Τα εξωτερικά τραύματα που φέρουν τα ζώα είναι πρόσφατα όμως οι ακτινογραφίες που έγιναν έδειξαν ότι και τα τρία έχουν σπασμένες επιγονατίδες και γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να περπατήσουν κανονικά.

σκυλιά

Η Ισιδώρα.

Το πότε προκλήθηκε η ζημιά στα πόδια τους – που είχε ως αποτέλεσμα να κυρτώσουν τα μηριαία οστά – δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά αλλά η κατάσταση τους επιδεινώθηκε και λόγω του μεγάλου σωματικού βάρους των ζώων.

σκυλιά

Η Περσεφόνη.

Θα χρειαστεί να γίνουν διπλές επεμβάσεις στα οπίσθια άκρα και των τριών και θα γίνει προσπάθεια να επανέλθουν οι επιγονατίδες προς την σωστή θέση και συγχρόνως να κοπεί τρίγωνο κομμάτι από το μηριαίο (μοιάζει με τόξο τώρα) και να τοποθετηθεί κάθετη λάμα ώστε να ισιώσει όσο γίνεται το οστό.

Αυτό βέβαια είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα αλλά ακόμα και αν δεν επανέλθουν τελείως τα οστά, σίγουρα τα σκυλάκια θα διευκολυνθούν στο περπάτημα. Θα χρειαστούν επίσης φυσιοθεραπείες για αρκετό διάστημα μετά τις επεμβάσεις.

σκυλιά
Και τα τρία μαζί.

Επιπλέον η Περσεφόνη – που είναι πιθανότατα η μητέρας τους – πάσχει από εντρόπιο και στα δύο μάτια. Ξεκίνησε ήδη θεραπεία και θα χρειαστεί να χειρουργηθεί ώστε να βελτιωθεί η όρασή της. Επίσης εστάλη για βιοψία δείγμα από τη μάζα που έχει στην κοιλιακή χώρα.

Η Περσεφόνη, ο Αλκίνοος και η Ισιδώρα βρίσκονται σε καλά χέρια αλλά θα χρειαστούν την βοήθεια όλων για να τα καταφέρουν.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον άνδρα στις 4 Μαρτίου τον είδαν να χτυπάει τα ζώα για να μην τον ακολουθήσουν.

zoosos.gr

Shares 299

Σχόλια


Read more:
Close