Μενού

Προσοχή! Μην δίνετε λεμόνια, lime και grapefruit στο σκύλο ή τη γάτα σας!

Shares 23

Σκύλος λεμόνι Γάτα lime grapefruit Στο YouTube μπορείς να βρεις πολλά και ενδιαφέροντα βίντεο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και ανεύθυνοι κηδεμόνες κατοικίδιων που ανεβάζουν βίντεο στα οποία βλάπτουν τα ζώα, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν .

Στα παρακάτω βίντεο δύο σκυλιά (Golden Retriever και Boxer) δοκιμάζουν λεμόνι και η αντίδραση τους, σύμφωνα με πολλούς, είναι «πολύ αστεία». Η αλήθεια είναι πως μόνο «αστεία δεν είναι». Η κατάσταση ξέφυγε όταν πολλοί άρχιζαν να δίνουν ανάλογα φρούτα στα ζώα τους, με σκοπό να γράψουν σε βίντεο την αντίδραση τους και να το ανεβάσουν στο διαδίκτυο.

Η RSPCA εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση και προειδοποιεί πως φρούτα όπως το λεμόνι, τα lime και τα grapefruit είναι τοξικά και βλάπτουν κατοικίδια όπως σκύλους και γάτες.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως πριν λίγα χρόνια σε έρευνα που έγινε στην Αμερική των 88% των ερωτηθέντων δεν γνώριζε πως τα λεμόνια είναι βλαβερά για το σκύλο τους.

Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι ανεξέλεγκτο και ο καθένας ανεβάζει ότι θέλει. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για κάτι που διαβάσατε ή είδατε σε κάποιο site, ρωτήστε των κτηνίατρο ή τον εκπαιδευτή σας.

petsonly.gr

Shares 23

Σχόλια


Read more:
Close