Μενού

Λαθροκυνηγοί δολοφόνησαν άγρια την μητέρα του ρινόκερου. Τώρα έχει μια καινούρια οικογένεια. (Φωτογραφίες)

Shares 364

ρινόκερος Στην Αφρική, η παράνομη λαθροθηρία ρινόκερων αποτελεί αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Σύμφωνα με Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, το 2015 σκοτώθηκαν περισσότεροι ρινόκεροι από ότι γεννήθηκαν.

Το παράνομο κυνήγι ρινόκερου είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Αφρική. Τα κέρατα του  ρινόκερου κοστίζουν το βάρος τους σε χρυσό στην μαύρη αγορά.

Σε μερικούς λαούς χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς σκοπούς αλλά βασικά γίνονται περιζήτητα λόγω ενός θρύλου που θέλει τα κέρατα  να έχουν θεραπευτική ιδιότητα, αν γίνουν σκόνη.

Αυτός ο μύθος δεν είναι ακριβής όμως λόγω της λιγοστής μόρφωσης που υπάρχει εκεί πολλοί ρινόκεροι σκοτώνονται, σε σημείο που σήμερα να υπάρχει μόνο ένας αρσενικός άσπρος ρινόκερος σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να διαιωνιστεί το είδος του 40 ένοπλοι φρουροί τον προσέχουν συνεχώς.

Αν και ακραία, η ιστορία αυτού του μοναχικού ρινόκερου δεν συγκρίνεται με ιστορίες άλλων δυνατών ρινόκερων που κατάφεραν να σωθούν. Άκαρδοι παράνομοι κυνηγοί τους έκοψαν τα κέρατα αλλά οι ρινόκεροι δεν τους άφησαν να τους κλέψουν και την ζωή.

Μερικές από τις παρακάτω εικόνες έχουν λογοκριθεί. Αν θέλετε να τις δείτε πατήστε πάνω τους.

Αυτός ο μαύρος ρινόκερος ζει στην Ζιμπάμπουε. Έμεινε ορφανός όταν κυνηγοί δολοφόνοι σκότωσαν την μητέρα του. Κρίμα γιατί όπως φαίνεται και στην εικόνα, αυτός χρειάζεται πολύ αγάπη και έχει και πολλή αγάπη να δώσει. Τώρα έχει μια καινούρια οικογένεια που τον φροντίζει καλά..

ρινόκερος Παρόλα αυτά είναι τυχερός αφού πολλοί άλλοι μικροί ρινόκεροι πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν μόνοι τους.

ρινόκερος Μερικά τυχερά μικρά καταλήγουν σε μοναδικούς χώρους προστασίας όπως το The Rhino Orphanage , όπου οι νεαροί ρινόκεροι μαθαίνουν να ζουν με άλλα μικρά.

ρινόκερος Δείτε την Τhandi. Της λείπει το ένα κέρατο, που προσπάθησαν να της πάρουν μοχθηροί λαθροκυνηγοί, το 2012. Αυτή μόλις κατάφερε να σωθεί. Δυο από τις φίλες της όμως δεν ήταν τόσο τυχερές.

ρινόκερος Αν και χρειάστηκαν 12 επεμβάσεις για να επουλωθεί η πληγή της, η Τhandi τώρα είναι μια χαρά.

ρινόκερος Στις αρχές του 2015, αυτή η θηλυκή ρινόκερος γέννησε τον μικρό Thembi.

ρινόκερος Aυτή είναι η Hope. Την είχαν αφήσει να πεθάνει όταν ήταν τεσσάρων χρονών, αφού πρώτα της έκοψαν τα κέρατα.

ρινόκερος

Η  γλυκιά  ρινόκερος ήταν  σε κακή κατάσταση όταν την βρήκε μια ομάδα κτηνιάτρων από το καταφύγιο Saving the Survivors, που έτρεξε να την σώσει.

ρινόκερος Δεκαπέντε μέρες μετά την εγχείριση η πληγή της Hope φαίνεται να είναι καλά, χωρίς να έχει σημάδια μόλυνσης ή αιμορραγίας. Η Hope φαίνεται να καταλαβαίνει πως θα επιζήσει.

ρινόκερος Αν και αυτά τα ευγενικά πλάσματα έχουν βιώσει τον τρόμο, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μετρήσουμε την αποφασιστικότητα που έχουν να μην το βάλουν κάτω. Είναι μια πραγματική έμπνευση για εμάς.

ρινόκερος Θα ήταν ντροπή να εξαφανιστεί αυτό το είδος αλλά χάριν της σκληρής δουλειάς που κάνουν εκεί οι διασώστες στα δυο καταφύγια Saving the Survivors και The Rhino Orphanage υπάρχει ελπίδα.

ρινόκερος Εσείς τι νομίζετε για αυτούς τους λαθροκυνηγούς;

.tilestwra.com

 

 

 

Shares 364

Σχόλια


Read more:
Close