Μενού

28 χρόνια φυλάκισης σε βασανιστή ζώων στις ΗΠΑ!

Shares 5K

κακοποίηση σκύλων κακοποίηση ζώων Σιδηροδέσμιος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με πολυάριθμη αστυνομική συνοδεία, ο 25χρονος Jason Brown, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, για να ακούσει την απόφαση του δικαστή, που τον καταδίκασε σε 28 χρόνια φυλάκιση, επειδή βασάνισε, σκότωσε και διαμέλισε 7 σκυλιά.

Ο Brown επικαλέστηκε εθισμό στα ναρκωτικά, για να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ωστόσο, οι ένορκοι δε πείστηκαν, και το δικαστήριο τον καταδίκασε με την υψηλότερη δυνατή ποινή: 28 έτη φυλάκισης και δικαίωμα αναστολής μετά από 11 έτη.

Η αστυνομία, είχε εντοπίσει τον Brown σε δωμάτιο μοτέλ στη περιοχή του Reno στη Nevada, που το είχε μετατρέψει σε σφαγείο. Μάλιστα, κινηματογράφησε τα κατορθώματά του. Η αστυνομία, είχε εντοπίσει, μεταξύ άλλων, 4 κεφάλια σκύλων, στο ψυγείο του δράστη. Ο Brown, έβρισκε κουτάβια μέσω αγγελιών στο ίντερνετ. Στη δίκη, κατέθεσαν ορισμένοι από τους ανυποψίαστους πολίτες, που εξαπατήθηκαν για να του δώσουν τους σκύλους, νομίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Ο δικαστής Elliot Sattler που είδε τα βίντεο, δήλωσε σοκαρισμένος από όσα παρακολούθησε.

Στη Νεβάδα, οι νόμοι για τη προστασία των ζώων είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. Όλα οφείλονται στο περίφημο νόμο Κούνεϊ (Cooney’s law), που μπήκε σε ισχύ το 2011. Ο Κούνεϊ, είχε βασανίσει φρικτά ένα σκύλο, ξεκοιλιάζοντάς τον ζωντανό. Η θυσία του δύστυχου τετράποδου όμως (που πήρε μεγάλη δημοσιότητα), εξανάγκασε τις αρχές να αναθεωρήσουν το νομοθετικό πλαίσιο για τον βασανισμό ζώων και να μετατρέψουν αυτές τις πράξεις από πταίσματα ή στη ”καλύτερη” τον περιπτώσεων, πλημμελήματα, σε κακουργήματα.

Καθ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο Brown βρισκόταν υπό στενή αστυνομική προστασία, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, διότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που απείλησαν ευθέως τη ζωή του. Μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα, επικρατούσε το αδιαχώρητο από εξοργισμένους πολίτες. Η ποινή που επέβαλλε ο δικαστής Sattler, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά των ΗΠΑ, για παρόμοια υπόθεση.

terranovaincognita.gr

Shares 5K

Σχόλια


Read more:
Close